Sociální sítě
Nahoru

Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23. do 29. září se restaurace připojí k týdennímu festivalu mušlí Prague Mussel Week a bude nabízet čtyři speciality připravené ze slávek. Mezi předkrmy budou například mušle s česnekem a chilli podávané s opečeným chlebem či svěží mušle s crostinami, citrónovým aioli, fenyklem a koprem.

Jako hlavní chod návštěvníky potěší mušle po námořnicku se šalotkou, česnekem, bílým vínem a nasekanou petrželovou natí, nebo chuťově výrazná kombinace mušlí s chorizem, česnekem, chilli a rajčatovou omáčkou. Sázka na plody moře bude pokračovat v listopadu, neboť celý měsíc bude v Hergetově cihelně zasvěcen tygřím krevetám. V listopadu se bude podávat také i sváteční kachna. Brzo přijde i úplně nové menu, plné hřejivých chutí zvěřiny či kaštanů, které bude připraveno pro zimní měsíce.

Ale zpátky na začátek podzimu. V září se znovu rozjely další oblíbené akce, které zpestří nabídku romantického podniku. Jednou z nich jsou populární nedělní brunche, určené pro rodiny s dětmi a vedle bohaté kolekce specialit mají každý víkend speciální „dětské“ téma (kouzelník, klaun, Halloween). Poslední naše pozornost patří oblíbeným vinným degustacím, které všem milovníkům vína představují produkci prestižních vinařství z tradičních vinařských lokalit.

Více z rubriky Degustace

  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Sázka na dokonalou chuť bez kompromisů

    Ambiciózní restaurace Benjamin, která se od otevření zaměřuje výhradně na českou klientelu, nemusí měnit svou filozofii ani strategii. Zatímco ostatní fine...

    Jan Pešek18.6.2020
  • Návrat v krabičce

    Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly....

    Jan Pešek22.4.2020
  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.