Sociální sítě
Nahoru

Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23. do 29. září se restaurace připojí k týdennímu festivalu mušlí Prague Mussel Week a bude nabízet čtyři speciality připravené ze slávek. Mezi předkrmy budou například mušle s česnekem a chilli podávané s opečeným chlebem či svěží mušle s crostinami, citrónovým aioli, fenyklem a koprem.

Jako hlavní chod návštěvníky potěší mušle po námořnicku se šalotkou, česnekem, bílým vínem a nasekanou petrželovou natí, nebo chuťově výrazná kombinace mušlí s chorizem, česnekem, chilli a rajčatovou omáčkou. Sázka na plody moře bude pokračovat v listopadu, neboť celý měsíc bude v Hergetově cihelně zasvěcen tygřím krevetám. V listopadu se bude podávat také i sváteční kachna. Brzo přijde i úplně nové menu, plné hřejivých chutí zvěřiny či kaštanů, které bude připraveno pro zimní měsíce.

Ale zpátky na začátek podzimu. V září se znovu rozjely další oblíbené akce, které zpestří nabídku romantického podniku. Jednou z nich jsou populární nedělní brunche, určené pro rodiny s dětmi a vedle bohaté kolekce specialit mají každý víkend speciální „dětské“ téma (kouzelník, klaun, Halloween). Poslední naše pozornost patří oblíbeným vinným degustacím, které všem milovníkům vína představují produkci prestižních vinařství z tradičních vinařských lokalit.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.