Sociální sítě
Nahoru

Premiéra luxusní jachty Lexus

Značka Lexus přináší zákazníkům neustále nové a inovativní zážitky, Nyní ve světové premiéře představila svou první luxusní jachtu, Lexus LY 650. LY 650 je novým ztělesněním výzvy značky Lexus přinášet unikátní a dechberoucí zážitky i mimo sféru automobilového průmyslu. Nová jachta vychází z konceptu Lexus Sport Yacht, poprvé představeného v lednu 2017, a zahrnuje unikátní styling a perfektní jízdní výkon. Lexus, který tímto aspiruje na top místo mezi značkami luxusního životního stylu, spojil pokročilou technologii s důrazem na poctivé řemeslo. Tak vznikl mimořádný zážitek, který stimuluje smysly uživatele a překračuje jeho očekávání, nyní i na moři. LY 650 je doslova a do písmene vlajkovou lodí mezi jachtami a je novým ztělesněním filozofie „CRAFTED“ značky Lexus, v níž se snoubí pozornost vůči detailům s pohodlím a uspokojením požadavků cestujících ve všech myslitelných aspektech.

Tvar trupu, dostatečně objemná záď, jakož i další prvky ve spojení s nádherně klenutými liniemi dodávají LY 650 jedinečný a osobitý stylový vzhled. Spolupráce s italským designovým studiem Nuvolari Lenard vyústila v pokročilou konstrukci a pohodlný obytný interiér, v němž je vysoká kvalita přítomna v každém detailu. Cílem bylo vytvořit loď, která nabídne vzrušující zážitek z jízdy tak typický pro Lexus. LY 650 se doslova vznáší díky lehkému a extrémně pevnému trupu z kompozitního materiálu, kombinujícího CFRP (plast vyztužený uhlíkovým vláknem) a GFRP (plast vyztužený skleněným vláknem), vyrobeného ve spolupráci se společností Marquis Yachts LLC. LY 650 dále využívá LY-Link, pokročilou technologii pro konektivitu lodí, která v pravidelném režimu sdílí aktuální informace a umožňuje kontrolovat různé funkce jachty.

LY 650 je postavena ve spolupráci se špičkovými odborníky v Marquis Yachts z Pulaski ve Wisconsinu v USA. Na začátku začlenili pracovníci Marquis Yachts do tvořivého procesu osvědčený výrobní systém Toyota, který zaručil zvýšení efektivity výroby a kvality. Nová jachta se představí na mezinárodní výstavě lodí ve Fort Lauderdale na Floridě, která se koná od 30. října do 3. listopadu 2019.

Jak prohlásil prezident Toyota Motor Corporation Akio Toyoda: „LY 650 symbolizuje vzestup značky Lexus, která aspiruje na to, stát se plnohodnotnou luxusní značkou zasahující i mimo sféru automobilů. Díky týmu pracovníků Marquis Yachts a Toyota, jež zavedla systém Toyota Production, byl umožněn přerod filozofie „CRAFTED“ značky Lexus v realitu ztělesněnou luxusní jachtou. CRAFTED zosobňuje uživatelsky nesmírně příjemný koncept, který se snoubí s mimořádnou pečlivostí v každém detailu. Opravdu se velmi těším na okamžik, kdy LY 650 předvede svou krásu a skvělou kvalitu v oceánech celého světa. Jako společnost, jejímž hlavním programem je mobilita, neustále hledáme nové možnosti pohybu ve všech sférách, nyní tedy i na moři.“

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.