Kosmetika | 30.9.2019 | Marek Zelený

Síla vulkánu v kosmetickém průmyslu

To, že půda v okolí sopek je úrodná, vypozorovali lidé už ve starověku. A využití sopečného popela v kosmetice také není převratná novinka. Například Polynésané používali celá staletí vulkanický popel pro pěstění pokožky, stejně jako egyptská Kleopatra znala jeho příznivé účinky na pleť.
Většina zdravotních výhod sopečného popela je přičítána různým minerálům a elektrolytům, které jsou absorbovány vodou během její filtrace horninami. Mezi tyto minerály patří například hořčík, vápník, draslík a křemík. Obsah vulkanické lávy v kosmetice zvyšuje krevní a lymfatický oběh, bojuje s rigiditou, ankylózou, artritidou a napjatými svaly.
Byla jen otázka času, kdy se v Česku objeví nějaká kosmetická značka, která tento vulkanický zázrak obsahuje. Tou značkou je ve světě velmi oblíbená kosmetika z řeckého sopečného ostrova Santorini – Santo Volcano, která obsahuje přírodní složky, jako například sopečnou vodu, vulkanickou lávu nebo popel! Všechny produkty jsou dermatologicky testované a jsou vhodné pro extrémně suchou kůži, včetně té atopické. Vybírat je možné jak z pleťové, tak z tělové nebo vlasové kosmetiky, pro ženy, i pro muže. Vyzkoušet lze například černé masážní mýdlo nebo bělicí zubní pastu.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz