Sociální sítě
Nahoru

Síla vulkánu v kosmetickém průmyslu

To, že půda v okolí sopek je úrodná, vypozorovali lidé už ve starověku. A využití sopečného popela v kosmetice také není převratná novinka. Například Polynésané používali celá staletí vulkanický popel pro pěstění pokožky, stejně jako egyptská Kleopatra znala jeho příznivé účinky na pleť.

Většina zdravotních výhod sopečného popela je přičítána různým minerálům a elektrolytům, které jsou absorbovány vodou během její filtrace horninami. Mezi tyto minerály patří například hořčík, vápník, draslík a křemík. Obsah vulkanické lávy v kosmetice zvyšuje krevní a lymfatický oběh, bojuje s rigiditou, ankylózou, artritidou a napjatými svaly.

Byla jen otázka času, kdy se v Česku objeví nějaká kosmetická značka, která tento vulkanický zázrak obsahuje. Tou značkou je ve světě velmi oblíbená kosmetika z řeckého sopečného ostrova Santorini – Santo Volcano, která obsahuje přírodní složky, jako například sopečnou vodu, vulkanickou lávu nebo popel! Všechny produkty jsou dermatologicky testované a jsou vhodné pro extrémně suchou kůži, včetně té atopické. Vybírat je možné jak z pleťové, tak z tělové nebo vlasové kosmetiky, pro ženy, i pro muže. Vyzkoušet lze například černé masážní mýdlo nebo bělicí zubní pastu.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.