Sociální sítě
Nahoru

Nedaleko Václaváku vznikne zajímavý megalomanský projekt

Slavný britský designér a architekt Thomas Heatherwick navrhl budoucí podobu prostoru v samém srdci Prahy – mezi Václavským náměstím a ulicemi Jindřišská, Na Příkopě a Panská. Vyroste zde luxusní obchodně společenské centrum s náměstím, zahradou, ale i s novými pasážemi.

Projekt dostal jméno po současném názvu tohoto prostoru – Savarin a vše vznikne ve spolupráci se společností Crestyl, která počítá s investicí až 10 miliard korun a je současným majitelem projektu. Půjde o kombinaci historických budov s moderní dostavbou. Srdcem celé stavby bude bývalá gotická jízdárna.

Generální ředitel skupiny Crestyl se nechal slyšet, že je pro něj projekt Savarin doslova srdcovou záležitostí, a to vzhledem k poloze v centru hlavního města, ale také díky spolupráci s věhlasným architektonickým a designérským studiem Heatherwick.

Pro Heatherwicka to bude vůbec první práce, kterou v naší metropoli odvede a dle jeho slov se na to moc těší. Díky jeho práci ožije další pražský vnitroblok, jež se stane inspirujícím doplňkem historického centra. Součástí budou třeba i restaurace, kancelářské prostory, obchodní centrum, které bude zahloubené do země a propojené se stanicí metra, ale chybět by nemělo i spousta zeleně. První práce by měly začít ještě v letošním roce a dokončeno by mělo být zhruba v roce 2022.

Více z rubriky Reality

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.