Sociální sítě
Nahoru

Cestujte časem v nově otevřeném boutique hotelu Corso v Řevnicích u Prahy

Boutique hotel se nachází přímo na hlavním náměstí krále Jiřího z Poděbrad, v nejstarší místní budově jen pár minut chůze od vlakové zastávky. Oáza klidu s nádechem historie a puncem aristokratičnosti nabízí celkem 12 zrekonstruovaných pokojů s vlastním jménem a příběhem. „Našim cílem bylo připravit hostům nevšední zážitek s pocitem jakési šlechtické výjimečnosti. Koneckonců se hotel nachází na náměstí posledního česky mluvícího krále, a to jsme nemohli jen tak opomenout,“ prozrazuje svůj záměr Petr Kozák, investor projektu.

Rekonstrukci historické části budovy měl na starost architekt Tomáš Šantavý. Na interiéru a vybavení se podepsal slovensko-italský tandem v podání architekta Stanislava Kožucha a designéra Luciana Belcapa, který mimo jiné navrhoval restaurace Zdeňka Pohlreicha Next Door a Divins. „Nejzajímavější bylo odhalení kamenné obvodové stěny, kde tato budova vyhořela. Vedli jsme tedy diskuzi, jestli tento historický záznam na budově přiznat, anebo zakrýt novým materiálem. Nakonec jsme se rozhodli tento ohořelý kámen ponechat a odprezentovat,” říká Stanislav Kožuch.

Jednotlivé pokoje – každý nese své jméno a žádný není stejný – jsou vybaveny historickým nábytkem doplněným o moderní prvky. „Chtěli jsme, aby hotel vyprávěl naším hostům příběh. Proto jsme pokoje vybavili starým nábytkem a obrazy, které jsme buď zakoupili my sami nebo zdědili po naších předcích,“ vysvětluje Petr Kozák rozsáhlou sbírku, která dnes zdobí hotel a připomíná zapomenutou historii Řevnic.

Ceny začínají na 1800 korun za jednu noc. Za nejdražší pokoj, podkrovní apartmán s názvem Marie pro šest osob, pak návštěvníci zaplatí 3000 korun za noc. Všechny místnosti jsou vybaveny Wi-Fi, televizí, mini-ledničkou, fénem a koupelnovými doplňky. Za příplatek nabízí hotel vydatnou snídani z čerstvých lokálních surovin a hrnkem voňavé výběrové kávy.

Více z rubriky Hotely

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.