Sociální sítě
Nahoru

Poznejte Itálii, která se stala synonymem luxusu, opravdu zblízka

Každý, kdo má rád umění, prémiové produkty, auta a módu, se jednoznačně musel setkat s některým z produktů, jež pocházejí z Itálie. Značky jako Ferrari, Lamborghini, Versace či Gucci pocházejí z této země, kterou díky nové knize českého autora Zbyňka Kašpara můžete poznat i trochu z jiného pohledu a více dopodrobna.

Po úspěšném titulu Kruté příběhy sladké Francie vydává nakladatelství Garamond další knihu Zbyňka Kašpara s názvem Cesta do hlubin Italovy duše (a žaludku). Je určena všem, kteří mají rádi Itálii, navštívili ji, chtějí na ni vzpomínat, či se na cestu na Apeninský poloostrov teprve chystají.

Stojí slavná dolce vita opravdu za to? Lze vidět Neapol a nezemřít při tom? Proč si Sicilané navlékají o Velikonocích masky, co všechno je třeba překonat, když se Ital rozhodne oženit, a jak vyzrát na italského úředníka? Vraždy a hříchy papežů, manželské trampoty slavné Lucrezie Borgii, Casanovův útěk z vězení a zmizení Mussoliniho mrtvoly.

Na stránkách knihy ožívají příběhy ze života slavných umělců Michelangela, Donatella, Rossiniho či Brunelleschiho. Složité zákruty italského života, příběhy italské historie, gastronomie a kultury. Jsou drsné, zábavné i tajemné a vyprávějí o minulosti i současnosti této krásné země. Kniha představuje Benátky, Florencii, Řím a mnoho dalších známých i méně proslulých italských měst prostřednictvím dramatických osudů a příběhů, které se v nich odehrály.

Více z rubriky Travel

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.