Sociální sítě
Nahoru

Posvátné boty se svěcenou vodou jsou módním hitem

Známý výrobce sportovního oblečení a doplňků Nike by se měl zamyslet a možná i inspirovat. Newyorská společnost MSCHF vytvořila speciální edici tzv. “Ježíšových bot”, které v duté podrážce obsahují až 60 mililitrů svěcené vody, po které doslova chodíte.

Mnoho sportovních značek dnes vyrábí speciální a mnohdy i limitované edice oblečení a obuvi, jež jsou určeny jen pro pár vyvolených. Často tak dochází také k propojení této edice s nějakou známou hvězdou, aby byla ještě více atraktivnější. A nyní přišla řada také na Ježíše.

Společnost MSCHF vytvořila předělávkou bot Nike Air Max 97s zajímavé “Ježíšovy boty”, jak je ihned nazval celý internet. Obsahují v sobě mimo jiné 60 mililitrů uměle barvené a posvěcené vody z jedné z nejposvátnějších řek světa – Jordánu. Výrazně bílé tenisky však mají také červenou vložku ze stoprocentní vlny, jež je provoněná kadidlem a odkazuje na Vatikán. Nechybí ani ocelový pozlacený křížek, který visí z pravé boty.

Na botách je také vytištěn odkaz na kapitolu z Bible, jež hovoří o tom, jak Ježíš chodí po vodě. Pokud o tomto páru bot uvažujete, nemáme dobrou zprávu. Oficiálně byly během pár minut vyprodány, a to i při ceně 1 425 dolarů. Nicméně už nyní se některé páry opět objevují na internetu, ale často jen z rukou překupníků, kteří si za ně nyní nestydí říct i 3 000 dolarů. Ukázalo se, že vytvořit opravdu „svaté boty“ byl dobrý nápad.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.