Sociální sítě
Nahoru

Čeští reprezentanti před kamerou

Vyprodané mistrovství světa v dřevorubeckých sportech STIHL TIMBERSPORTS® 2019 vypukne v pražském Průmyslovém paláci již tento pátek. Kapitán českého národního týmu Martin Komárek a mistr České republiky STIHL TIMBERSPORTS® pro rok 2019 Martin Roušal v historickém centru Prahy vytvořili unikátní fotografie tohoto extrémního adrenalinového sportu.

Komárek s Roušalem, podobně jako Berdych s Federerem při pražské premiéře tenisové soutěže Laver Cup, využili pro ostří svých pil a seker ponton spuštěný na řeku Vltavu. Výsledkem je tak unikátní sportovní fotografie, na které Martin Roušal přeřezává v disciplíně Hot Saw poleno speciální třicetikilovou motorovou pilou o výkonu 80 koňských sil, zatímco se Martin Komárek v disciplíně Springboard snaží přeseknout kmen stromu ve dvoumetrové výšce. Kulisu oběma extrémním sportovcům dělá Karlův most a Pražský hrad.

Čeští reprezentanti se následně přemístili z řeky na nábřeží, kde jsou zachyceni při akci v disciplíně Standing Block Chop, ve které se sportovní dřevorubci pokouší v co nejkratším čase přesekat vertikálně postavený kmen o průměru 30 cm.

Česká reprezentační štafeta sportovních dřevorubců se utká s nejlepšími národními týmy světa již tento pátek v 19.00 hodin, Martin Roušal poté v sobotu ve stejný čas nastoupí do boje o cenné kovy v soutěži jednotlivců.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.