Sociální sítě
Nahoru

5 důvodů, proč jet do lázní, když je vám teprve třicet

Potřebujete někde rychle a účinně dobít baterky a načerpat novou energii? Nezbývá, než doporučit lázně, a nutno navázat, že balneoterapie už dávno není jen pro nemocné nebo věkově starší. Má co nabídnout i mladým. Přinášíme šest důvodů, proč byste o lázních měli uvažovat, i když se do důchodu zdaleka ještě nechystáte.

1, Relax po náročném období

Porady, uzávěrky, inventury… Bylo toho na vás v poslední době moc? Lázeňský pobyt prospěje nejen městem vynervovaným třicátníkům, ale i všem ostatním, kteří se potřebují zbavit nahromaděného stresu. Zkombinujte tradiční koupele, masáže, obklady a další procedury s kouzlem nezaměnitelné lázeňské atmosféry a harmonizujte tak svoji přetíženou mysl.

Náš tip: Vyzkoušejte oxygenoterapii, což je léčebná procedura, při níž vdechujete větší množství kyslíku, než je běžné. Tento proces zvyšuje energii, zlepšuje paměť, zklidňuje a celkově regeneruje.

2, Získání nových zážitků

Návrat do časů minulých je v poslední době v kurzu. Retro zkrátka jede. Atmosféru První republiky zažijete třeba v lázních Darkov. Tento speciálně sestavený balíček nabízí vybrané lázeňské procedury podložené tradicí, ubytování ve stylově zařízeném pokoji a speciální prvorepublikové menu. Dále se můžete projet historickým automobilem, vyfotit se ve vtipném fotokoutku či získat jubilejní sadu historických pohlednic.

Náš tip: Teplý rašelinový obklad je jedna z nejstarších, ale i nejúčinnějších forem přírodní terapie. Rašelinový zábal uvolňuje ztuhlé svaly, prohřívá tělo, mírní bolesti i stres.

3, Servis „porouchaného“ těla

Pokud se nemůžete pořádně narovnat, tuhne vám krk nebo vás trápí bolesti hlavy, pak je na místě se zamyslet. Na vině mohou být sedavý životní styl a hektické pracovní tempo. Posílit oslabené svaly, uvolnit ty ztuhlé, zapojit nevyužité a celkově dát tělo dohromady se dá právě v lázních. Spojíte zde v krátkém čase intenzivní rehabilitaci na špičkové úrovni s přírodními procedurami, což vám přinese nejen rychlou úlevu, ale také pomůže potížím do budoucna předcházet.

Náš tip: Léčba extrémním chladem při krátkém 3minutovém pobytu v kryokomoře zlepšuje funkci svalů a kloubů, působí protizánětlivě, snižuje bolestivost a urychluje hojivé procesy.

4, Posílení imunity

Zejména na podzim a v zimě bývá naše obranyschopnost snížená. Posílit ji můžeme zdravým jídlem, pohybem, otužováním, saunováním, ale také masážemi, koupelemi a dobře naplánovaným odpočinkem. To všechno dokáže unikátně propojit lázeňská péče. Vyrazte do lázní na týden a načerpejte energii na další dva měsíce.

Náš tip: Vodní uhličitá koupel obalí vaše tělo do mírně hřejivého povlaku malých bublinek čistého CO2. Oxid uhličitý se vstřebává kůží, zlepšuje její prokrvení, má příznivý vliv na srdeční a cévní systém, i na celý organismus.

5, Skvělá dovolená po celý rok

Když potřebujete na chvíli „vypnout“, ale nemáte dost času, dost peněz, v zahraničí se nedomluvíte, nebo se vám prostě do ciziny nechce, můžete na krátkou víkendovou dovolenou nebo i delší týdenní vyrazit do lázní. Na organizmus to může mít podobný vliv jako pobyt u moře, ale pro vás to bude podstatně snazší.

Náš tip: Léčebným bohatstvím lázní Darkov je silně mineralizovaná voda „jodobromová solanka“, jež obsahuje řadu cenných minerálních látek a především jod v koncentraci vyšší než v přímořských oblastech. Solanka se využívá v podobě vnějších zábalů a koupelí, které se připravují jako celková lázeň o teplotě 37 stupňů Celsia.

Více z rubriky Wellness

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.