Sociální sítě
Nahoru

Nakoukněte do pěti nejlepších restaurací světa

Průvodců a žebříčků nejlepších restaurací známe po celém světě několik a jeden z těchto žebříčků pravidelně vydává také cestovatelský server TripAdvisor, který se řídí především hodnocením zákazníků. Bohužel se v první pětce neobjevila žádná česká restaurace, ale dostaly se zde tři evropské. Které to jsou?

5. místo: The Jane (Antverpy – Belgie)

Unikátní restaurace se nachází v bývalé kapli vojenské nemocnice, která byla po několika letech chátrání zrekonstruována a za pomoci nejrůznějších designérů, umělců a řemeslníků z ní bylo vytvořeno útulné místo, ve kterém se nyní tvoří špičková gastronomie. Ze všech stolů jde vidět do otevřené kuchyně, ve které jsou tvořeny francouzské a belgické speciality a nejrůznější mořské plody.

4. místo: Restaurante Benazuza (Cancún – Mexiko)

Známá mexická destinace ukrývá i jednu z nejlepších restaurací světa, ve které se snaží inovovat pomocí originálních receptů. Máte zde tak šanci zažít pravou molekulární gastronomii s mexickými vlivy. Nejen, že si perfektně pochutnáte, ale odnesete si i zážitek na celý život.

3. místo: Ristorante Villa Crespi (Orta San Giulio – Itálie)

Restaurace je součástí pětihvězdičkového hotelu, ve kterém najdete romantické pokoje s výhledem na jezero Lago d‘Orta, které se budou po její návštěvě skvěle hodit. Menu této restaurace je postaveno na inovativní středomořské kuchyni, která se vyjímá nejen svou chutí, ale také nádherným servírováním v podání šéfkuchaře Antonina Cannavacciuola.

2. místo: Epicure (Paříž – Francie)

V pořadí již třetí evropská nejlepší restaurace tohoto žebříčku se nachází v Paříži. Na kontě má tři hvězdy gastronomického průvodce Michelin a jednoznačně se jedná o chrám francouzské gastronomie. Návštěvníci nejvíce doporučují třeba makarony plněné černým lanýžem či artyčoky s kachním foie gras gratinované s parmezánem. Kromě toho restaurace nabídne velmi útulné prostředí a v létě i příjemnou zahrádku.

1. místo: TRB Hutong (Peking – Čína)

Ačkoliv se restaurace TRB Hutong nachází v Pekingu, její kuchyně je především evropská. Restaurace byla postavena v bývalé továrně, která jako první v Pekingu vyráběla černobílé televizory. Během renovace těchto prostor byly zanechány původní struktury, které doplnily moderní linie. Kromě výborného jídla nabízí také velmi rozsáhlý vinný lístek.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.