Sociální sítě
Nahoru

Malostranský Kampa Park slaví své 25. výročí

Malostranský Kampa Park, jedna z nejvyhlášenějších restaurací v metropoli, slaví 25. Výročí! Jak se zrodila tato legenda? Když podnik na podzim roku 1994 norský restauratér Nils Jebens otvíral, vsadil na kombinaci tří pilířů a k unikátnímu prostoru na ostrově Kampa s magickým výhledem na Karlův most přidal navíc designový interiér s noblesní atmosférou a hlavně špičkovou gastronomii, kterou v Praze v té době nikdo jiný nenabízel. A stal se tak první vlaštovkou fine diningu. Do podniku se začaly hrnout nejen tuzemské celebrity, ale také hvězdy světového formátu, jako třeba Julia Roberts, Johnny Depp, Jeremy Irons či Bono z U2.

Přestože má Kampa Park pověst skandinávské restaurace, zaměřené na ryby a plody moře podávané ve špičkové kvalitě, nejúspěšnějším pokrmem je zde již od počátku fantastický pepřový steak. V malých obměnách se drží na menu od samotného otevření a stále je pro hosty volbou čísla jedna, když se každý měsíc prodá více než tisícovka porcí. Druhou stálicí z dílny proslulého šéfkuchaře Marka Raditsche, který se proslavil také jako porotce televizní soutěže MasterChef, je lahodný halibut. Třetím hitem jsou delikátní mušle sv. Jakuba. Mezi dezerty má neotřesitelné postavení jedničky úžasné jahodové cappuccino. O něm se již vyprávějí legendy a sám Nils Jebens říká, že když má jeho žena špatný den, vždycky to zachrání jahodové cappuccino.

Slavnostní rok, který vyvrcholí velkolepou oslavou kulatého výročí v polovině listopadu, se nese ve znamení mnoha zajímavých akcí a kulinárních překvapení. Jednu z nich představují luxusní degustační večeře doplněné párováním vín z předních evropských vinařství. A na podzim bude také představeno nové menu, do kterého šéfkuchař Marek Raditsch připravil při příležitosti 25. výročí celou řadu parádních novinek.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.