Sociální sítě
Nahoru

Úspěšný Salon Exceptional Watches 2019 za námi

Uplynulý víkend přinesl pražskou premiéru výstavy Salon Exceptional Watches. Ta probíhala v předchozích pěti letech v Brně, odkud se z důvodů rekonstrukce Moravské galerie přesunula do zdobných prostor Paláce Žofín. O pozornost více než 2 500 návštěvníků zde bojovalo 44 hodinářských značek z osmi zemí světa. „Oproti jiným výstavám se námi organizovaný SEW liší hlavně v tom, že si návštěvníci mohou většinu hodinek nejenom na místě osahat, vyzkoušet či koupit, ale mnohdy se potkat přímo se zástupci konkrétní značky, a v některých případech dokonce s majiteli či samotnými hodináři,“ prozradil magazínu Top Class ředitel výstavy Jan Pokorný.

Stejně jako v minulých letech, ani letos, nechyběl doprovodný program v podobě 12 různorodých přednášek a besed, jež svým plným hledištěm potvrdily stále rostoucí oblibu hodinářské problematiky. O jejich hladký průběh se postaral Igor Sirota, který spolu s Janem Pokorným předal v průběhu sobotního gala večera také speciální cenu, totiž Ocenění za tvůrčí přínos pro světovou hodinařinu, kterou si osobně převzal Jean Marie Schaller stojící za neobyčejnou značkou Louis Moinet.

Než se tak však stalo, byla samozřejmě slavnostně přestřižena páska symbolizující zahájení celé exhibice, o což se postarali po boku pánů také majitel pořadatelské firmy Aleš Pohanka, spolumajitel rodinného vinařství Vinofol Pavel Foltýn, Kamil Bělík zastupující generálního partnera výstavy, postele Saffron, a šéfkuchař olomoucké restaurace Entree Přemek Forejt.

Dvoudenní výstavu doprovázel hlas moderátorky Sandry Parmové, která se ujala slova i v případě vyhlášení ankety hodinek roku. Ocenění Watch of the Year si letos, a to už podruhé v pořadí, odnesly náramkové hodinky z ateliéru Czapek Genéve, a to konkrétně model Place Vendôme „Ombres“ (131 z 1563 hlasů), který byl těsně následován počiny značek H. Moser & cie, Junghans a Breguet. V internetovém hlasování však přitáhly nejvíce pozornosti extravagantní hodinky značky ArtyA.

Jsem neuvěřitelně nadšený zájmem o Salon Exceptional Watches 2019. Podařilo se nám prokázat, že pozice největšího veletrhu luxusních hodinek ve střední a východní Evropě nám opravdu po právu náleží. Během těchto dvou dní bylo možné v nádherných prostorách obdivovat nejenom stávající produkci značek přítomných na tuzemském trhu, ale také mnoho exponátů, jež si zde odbyly svou světovou premiéru,“ dodává Jan Pokorný, kterému ambice zvětšovat dosah veletrhu a tendence přilákat další návštěvníky ze sousedních zemí Evropy nechybí.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.