Sociální sítě
Nahoru

Proslulá Pražská čokoláda Steiner & Kovarik zve na výrobu čokolády

Ryze česká rodinná firma Pražská čokoláda Steiner & Kovarik činí z prvotřídní čokolády životní vášeň, zdroj radosti a pozitivní energie. V nově otevřených prostorech v Plzeňské ulici v Praze 6 prezentuje Pražská čokoláda Steiner & Kovarik své lahodné produkty a pořádá pro veřejnost ochutnávky s ukázkovou výrobou. Aktuální termíny jsou zveřejňovány prostřednictvím sociálních sítí firmy. Návštěvníci odcházejí bohatší o vlastní čokoládovou mandalu a zasvěcené informace o fenoménu jménem čokoláda.

Málokdo například ví, že skutečně autentickou chuť poctivé kvalitní čokolády, povznášející do netušených čokoládových  dimenzí, přináší bean to bar čokoláda –  tedy ručně pečlivě zpracovaná od bobu až po tabulku.

Pražská čokoláda Steiner & Kovarik má ve svém bohatém sortimentu dokonce čtyři druhy bean to bar čokolády Aluna –  mléčnou 44% a 55% nebo 77% a 88% hořkou čokoládu. „Naše Aluna je vyráběna dle tradiční receptury, kdy se neodděluje kakaové máslo a prášek. To znamená, že původní bob zůstává celý v dané čokoládě a k němu přidáváme pouze kakaové máslo, kokosový cukr, který má velmi nízký glykemický index, a pravou vanilku. Vše maximálně zdravé. V případě mléčné čokolády dodáváme ještě mléčnou sušinu,“ vysvětluje Petr Kovařík, spolumajitel Pražské čokolády Steiner & Kovarik.

Kvůli výrobě Aluny procestovali majitelé firmy Silvie Steinerová a Petr Kovařík, partneři v podnikání i v životě, několik zemí Jižní a Střední Ameriky,  aby objevili ty správné čokoládové boby. Získali je v Kolumbii, na rodinné farmě Juana Gonzálese. Každý člen této rodiny je hrdý na způsob ekologického a láskyplného pěstování bobů bez jakékoli chemie.

Prověřená, detailní znalost původu surovin a jejich nejvyšší kvalita jsou zárukou čokolády blahodárně působící na naše zdraví. Opravdu kvalitní čokoláda totiž obsahuje velké množství minerálních látek, zmírňuje pocity úzkosti a působí antidepresivně. Zahání únavu, chrání cévy, je mocným afrodiziakem, snižuje cholesterol, navodí pocit štěstí a snižuje srážlivost krve. Čokoláda s vysokým obsahem kakaové hmoty je navíc zdrojem zinku, železa, magnesia a mědi.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.