Sociální sítě
Nahoru

Lamborghini bude testovat používané materiály ve vesmíru

O tom, že je Lamborghini jedna z nejvíce prémiových automobilek světa, není třeba hovořit. Nově se teď spojila s výzkumným ústavem Houston Methodist Research Institute, aby otestovala používaný materiál ve vesmíru.

Kromě toho, že automobilka svou precizností dobyla celý svět, míří nyní ještě výš, a to rovnou do vesmíru, kde bude posílat například svá vlastní vyvíjená uhlíková vlákna. Automobilka tak chce prozkoumat, jak se její materiály budou chovat v extrémních podmínkách a vše poté zohlednit v dalším vývoji a zkvalitňování použitých materiálů.

Materiály budou zaslány na Mezinárodní vesmírnou stanici ISS prostřednictvím bezpilotní rakety. První taková zásilka by měla ze země vystartovat v těchto dnech a bude obsahovat pět různých vzorků uhlíkových vláken, které pochází právě z produkce automobilky.

Rozsáhlé testování bude probíhat šest měsíců, a to včetně vystavení materiálů extrémním teplotám od -40 do 200 stupňů Celsia, ale i masivním dávkám UV záření či gama paprskům.

Lamborghini je vůbec první výrobce automobilů, který podobné testování provádí, a kromě testování, které budou sloužit vlastním potřebám, chce spolupracovat a zkoumat také možnost využití těchto odolných materiálů v lékařství a další výrobě.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.