Sociální sítě
Nahoru

Již brzy se možná budeme ulicemi prohánět na elektrickém koštěti

Možná jste se při pohledu na úvodní obrázek tohoto článku trochu vylekali a zadívali jste se na kalendář, zda není prvního apríla. Můžeme vás ujistit, že k žádnému návratu v čase nedošlo. To jen lidé z Toyoty přišli se zajímavým dopravním prostředkem – elektrickým koštětem.

Fanoušci Harryho Pottera jsou ve střehu a jistě se již nemůžou dočkat, až si budou moci tento dopravní prostředek zakoupit. Futuristické elektrické koště se nazývá e-broom, nicméně do vzduchu se s ním nevznesete, s tímto koštětem budete nohami stále pevně na zemi.

Speciální koště pohání svého jezdce kupředu na bázi in-line bruslí, takže spíše než o létání je to o zajímavém designovém a možná i trochu vtipném doplňku na cesty. Jeho cena a datum případného uvedení zatím známy nejsou.

Kromě elektrického koštěte automobilka Toyota představila spoustu dalších novinek – autonomní vozidlo, které slouží jako mobilní kancelář, mobilní a plně automatizované zdravotní středisko či variabilní elektromobil pro lidi i náklad e-Trans, a to vše během domácího autosalonu v Tokiu v rámci futuristického parku.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.