Sociální sítě
Nahoru

Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který se tradičně odehrává ve vyhlášených pražských restauracích, galeriích i historických a kulturních institucích. Letošní ročník je navíc nejdelší ve své historii.

Festival Grand Jour de Champagne, který se letos koná v termínu od 4. do 20. listopadu 2019, má samozřejmě nabitý program. Z výčtu akcí, jež probíhají každý den, byste určitě neměli vynechat CHAMPAGNE EXHIBITION, konanou ve čtvrtek 7. listopadu v Kaiserštějnském paláci na Praze 1. Pro návštěvníky je připravená ojedinělá degustace přibližně 30 šampaňských vín z produkce 18 domů, určená pro 450 osob. Probíhat bude ve dvou časových intervalech, a to od 13 do 16 hodin, a dále od 16 do 19 hodin. Cena vstupenky pro jednu osobu je 1 570 Kč, konkrétní informace najdete na webu.

Hned na následující den lze vřele doporučit HISTORICAL CHAMPAGNE BANKET, který se bude odehrávat v krásných prostorách Francouzské restaurace v Obecním Domě na Praze 1. Jubilejní XXV. BANKET bude mít ráz rekonstrukcí historických menu slavných osobností, například oslavy padesátin Jeana Gabina, inaugurace prezidenta Jacquesse Chiraca, oslavy premiéry Sarah Bernhardt a podobně. Pětichodové menu (nepočítaje zcela originální amuse bouche, sadu dezertů a petit fours Champagne pralinek Ellory) doprovodí pět různých Champagne cuvée zúčastněných domů.

Ojedinělý bude i servis jednotlivých chodů, eveokující danou dobu té které hostiny. Večerem bude provázet Michelinskou hvězdou ověnčený šéfkuchař Michael Nizzero, který své ohodnocení získal ve francouzské restauraci Hostellerie La Briqueterie a v londýnském hotelu Ritz. Od ledna 2017 působí jako šéfkuchař v The Bath Priory, kde se podává prvotřídní francouzská kuchyně připravená výlučně z regionálních a sezónních produktů. Hosté budou mít k dispozici 15 stolů pro 8 až 10 osob, přičemž cena stolu je 69 000 Kč. Historical Champagne Banket můžete navštívit v pátek 8. listopadu od 20.00 hodin a objednávky míst lze provést telefonicky na čísle 603 558 889 nebo emailem na adrese event@champagne-grandjour.cz.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.