Sociální sítě
Nahoru

Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který se tradičně odehrává ve vyhlášených pražských restauracích, galeriích i historických a kulturních institucích. Letošní ročník je navíc nejdelší ve své historii.

Festival Grand Jour de Champagne, který se letos koná v termínu od 4. do 20. listopadu 2019, má samozřejmě nabitý program. Z výčtu akcí, jež probíhají každý den, byste určitě neměli vynechat CHAMPAGNE EXHIBITION, konanou ve čtvrtek 7. listopadu v Kaiserštějnském paláci na Praze 1. Pro návštěvníky je připravená ojedinělá degustace přibližně 30 šampaňských vín z produkce 18 domů, určená pro 450 osob. Probíhat bude ve dvou časových intervalech, a to od 13 do 16 hodin, a dále od 16 do 19 hodin. Cena vstupenky pro jednu osobu je 1 570 Kč, konkrétní informace najdete na webu.

Hned na následující den lze vřele doporučit HISTORICAL CHAMPAGNE BANKET, který se bude odehrávat v krásných prostorách Francouzské restaurace v Obecním Domě na Praze 1. Jubilejní XXV. BANKET bude mít ráz rekonstrukcí historických menu slavných osobností, například oslavy padesátin Jeana Gabina, inaugurace prezidenta Jacquesse Chiraca, oslavy premiéry Sarah Bernhardt a podobně. Pětichodové menu (nepočítaje zcela originální amuse bouche, sadu dezertů a petit fours Champagne pralinek Ellory) doprovodí pět různých Champagne cuvée zúčastněných domů.

Ojedinělý bude i servis jednotlivých chodů, eveokující danou dobu té které hostiny. Večerem bude provázet Michelinskou hvězdou ověnčený šéfkuchař Michael Nizzero, který své ohodnocení získal ve francouzské restauraci Hostellerie La Briqueterie a v londýnském hotelu Ritz. Od ledna 2017 působí jako šéfkuchař v The Bath Priory, kde se podává prvotřídní francouzská kuchyně připravená výlučně z regionálních a sezónních produktů. Hosté budou mít k dispozici 15 stolů pro 8 až 10 osob, přičemž cena stolu je 69 000 Kč. Historical Champagne Banket můžete navštívit v pátek 8. listopadu od 20.00 hodin a objednávky míst lze provést telefonicky na čísle 603 558 889 nebo emailem na adrese event@champagne-grandjour.cz.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.