Sociální sítě
Nahoru

Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který se tradičně odehrává ve vyhlášených pražských restauracích, galeriích i historických a kulturních institucích. Letošní ročník je navíc nejdelší ve své historii.

Festival Grand Jour de Champagne, který se letos koná v termínu od 4. do 20. listopadu 2019, má samozřejmě nabitý program. Z výčtu akcí, jež probíhají každý den, byste určitě neměli vynechat CHAMPAGNE EXHIBITION, konanou ve čtvrtek 7. listopadu v Kaiserštějnském paláci na Praze 1. Pro návštěvníky je připravená ojedinělá degustace přibližně 30 šampaňských vín z produkce 18 domů, určená pro 450 osob. Probíhat bude ve dvou časových intervalech, a to od 13 do 16 hodin, a dále od 16 do 19 hodin. Cena vstupenky pro jednu osobu je 1 570 Kč, konkrétní informace najdete na webu.

Hned na následující den lze vřele doporučit HISTORICAL CHAMPAGNE BANKET, který se bude odehrávat v krásných prostorách Francouzské restaurace v Obecním Domě na Praze 1. Jubilejní XXV. BANKET bude mít ráz rekonstrukcí historických menu slavných osobností, například oslavy padesátin Jeana Gabina, inaugurace prezidenta Jacquesse Chiraca, oslavy premiéry Sarah Bernhardt a podobně. Pětichodové menu (nepočítaje zcela originální amuse bouche, sadu dezertů a petit fours Champagne pralinek Ellory) doprovodí pět různých Champagne cuvée zúčastněných domů.

Ojedinělý bude i servis jednotlivých chodů, eveokující danou dobu té které hostiny. Večerem bude provázet Michelinskou hvězdou ověnčený šéfkuchař Michael Nizzero, který své ohodnocení získal ve francouzské restauraci Hostellerie La Briqueterie a v londýnském hotelu Ritz. Od ledna 2017 působí jako šéfkuchař v The Bath Priory, kde se podává prvotřídní francouzská kuchyně připravená výlučně z regionálních a sezónních produktů. Hosté budou mít k dispozici 15 stolů pro 8 až 10 osob, přičemž cena stolu je 69 000 Kč. Historical Champagne Banket můžete navštívit v pátek 8. listopadu od 20.00 hodin a objednávky míst lze provést telefonicky na čísle 603 558 889 nebo emailem na adrese event@champagne-grandjour.cz.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.