Sociální sítě
Nahoru

Aston Martin a Brough Superior představují unikátní motocykl AMB 001

Známý britský výrobce prémiových automobilů Aston Martin a britský výrobce motocyklů Brough Superior se spojili a společně vytvořili unikátní stroj s názvem AMB 001. Známá „křídla“ značky Aston Martin se tak na motocyklu objevila zcela poprvé.

Rychlostní motocykl AMB 001 byl dnes oficiálně představen na moto-veletrhu v italském Miláně a jedná se o první motocykl nově vzniklého partnerství věhlasných britských značek, které naznačuje, že další podobné stroje můžeme očekávat i v budoucnu.

Nejedná se jen o „obyčejný“ motocykl, ale doslova o kus umění. Moderní, lehký a velmi výkonný stroj si odnáší mnoho prvků z designu vozidel Aston Martin a byl taktéž představen v tradičních barvách značky.

V rámci výroby byly použity vybrané materiály, jako uhlíková vlákna, titan, hliník, ale nechybí třeba i ručně sešívané sedlo, které kombinuje starou techniku výroby s moderními technologiemi. Závodníci se mohou těšit na výkon 134 kW (180 koní), a to při pouhých 180 kilogramech hmotnosti. Tato kombinace přináší neuvěřitelnou odezvu motoru.

Výroba bude probíhat ručně v továrně Brough Superior ve francouzském Toulouse a bude se taktéž jednat o unikátní sběratelský kousek, jelikož bude vyrobeno pouze 100 exemplářů s cenovkou 108 000 EUR (v přepočtu cca 2,8 milionu korun). První předávky by měly proběhnout ke konci roku 2020.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.