Sociální sítě
Nahoru

Tamara Kotvalová se stala podnikatelkou roku 2019

První místo v rámci projektu Ocenění Českých Podnikatelek získala za rok 2019 mezi více jak dvaceti tisíci podnikatelkami zakladatelka a majitelka společnosti Carollinum Tamara Kotvalová.

Stala se partnerem pro světoznámé luxusní značky jako jsou Rolex a Patek Philippe a vybudovala tradiční rodinnou firmu s rostoucím byznysem. Tento příběh, který začala psát Tamara Kotvalová před třiadvaceti lety, hodnotila odborná porota nejvyšší příčkou. Společnost Carollinum je lídrem v prestižním segmentu prodeje luxusního zboží jako jsou mechanické hodinky, psací potřeby, kožené doplňky a šperky.

Při slavnostním předávání ceny v kategorii Velká firma poděkovala Tamara Kotvalová porotě, své rodině a zaměstnancům. „Věřím, že mé podnikání a úspěšná firma by mohly být inspirací pro mladé začínající české podnikatelky.“ K samotnému projektu Ocenění Českých Podnikatelek dodala: „Spojuje nás stejná myšlenka, a tou je národní hrdost. Slogan Budujeme hrdé Česko, s nímž se tento projekt pojí, je společnosti Carollinum velmi blízký. V rámci našich aktivit se spojujeme s významnými českými osobnostmi, podporujeme české válečné veterány.“

Tamara Kotvalová založila společnost Carollinum již v roce 1996. Carollinum se specializuje na prodej luxusních hodinek, šperků a doplňků, k dnešnímu dni provozuje dva značkové butiky: Carollinum Rolex Boutique a Patek Philippe, multibrandovou prodejnu Carollinum, hodinářský servis a velkoobchod s dostupnějšími luxusními značkami. Rodinná firma Tamary Kotvalové, v níž pracuje i její dcera Daniela a syn Martin, má po celou dobu fungování vždy rostoucí obrat. Meziroční nárůst tržeb je dvojciferný (2018) a podobný růst se předpokládá i v letošním roce.

Projekt pro významné podnikatelky OČP pořádá společnost Helas, záštitu nad ním převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Kandidátkami na ocenění bylo letos 24 281 podnikatelek, uděleno bylo první až třetí místo ve třech kategoriích – malá, střední, velká firma – a čtyři další speciální ceny. V nezávislé odborné porotě složené z jednadvaceti osobností českého businessu zasedla například i Kateřina Kadlecová z USSPA, Marta Nováková z U & SLUNO či Eliška Hašková Coolidge z Coolidge Consulting Service.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.