Sociální sítě
Nahoru

Prémiové elektromobily se představí na veletrhu e-SALON 2019

Již 14. až 17. listopadu se koná druhý ročník veletrhu e-SALON, na kterém se mimo jiné představí mnoho národních premiér elektromobilů věhlasných světových automobilek, jako je Tesla, Škoda, Ford, Audi a další.

Akce se koná na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech a otevřena bude i pro širokou veřejnost, která zde kromě elektromobilů bude moci vidět i letouny s nadčasovým pohonem, skútry a další vozítka nebo supervýkonné dobíjecí technologie. Bude se doslova jednat o pohled do budoucnosti.

Například Škoda Auto zde představí očekávanou vlajkovou loď Škoda Superb iV, což je první plug-in hybrid značky, ale také elektrické žihadlo Vision iV, které nabídne čistě elektrický pohon a jedná se o první model značky, který bude postaven na modulární platformě pro elektromobily koncernu Volkswagen. Jeho výroba začne v roce 2020. Návštěvníci uvidí například také model Tesla 3 a Audi předvede nejen e-tron, ale i plug-in hybrid Audi Q5 TFSI e.

Ke slovu se na veletrhu čisté mobility dostanou také vizionáři z oblasti letectví. V Letňanech se totiž představí unikáty i z tohoto oboru. Projekt udržitelné mobility v letectví PURE FLIGHT představí elektrické letadlo ΦNIX, které je momentálně světovou špičkou letadel na baterky v doletu a délce letu. Dále představí evoluci tohoto stroje pro příští roky, a tou bude elektroletadlo s vodíkovým palivovým článkem. Na veletrhu najdou návštěvníci i kompletní tandemové rogalo na elektrický pohon nebo jednomístnou tříkolku.

Zajímavé „hračky“ a dopravní prostředky, které jsou poháněny čistě elektřinou, najdete také v chystaném čísle magazínu Top Class, který se na stáncích ocitne během příštího týdne.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.