Sociální sítě
Nahoru

Parfém BVLGARI LE GEMME CORALIA inspirován poklady moře

Cesta k Le Gemme Coralia od Bulgari nevedla tentokrát žádným ze světových směrů, ale dolů, do středomořských hlubin. Právě tam je domovem korallium – světle červený druh korálu s nádechem do oranžové vyskytující se v jeskyních kolem Sardinie. Právě jím se inspirovala Sophie Labbé při vytváření své unikátní vonné kompozice. „Doslova mne uchvátil ten mimořádně sytý odstín korálu propojující v sobě červenou s oranžovou. Stejně jako Marco Polo jsem se rozhodla provázat ty nejryzejší ingredience z Východu a Západu, aby se mohl zrodit naprosto výjimečný druh vůně, jaká tady nikdy před tím nebyla,“ prozrazuje Sophie Labbé, autorka vůně.

Stejně jako slavný benátský cestovatel Marco Polo, který ve středověku podnikl odvážnou pouť až ke dvoru čínského císaře a vše popsal ve svém cestopisu Milionu, se rozhodla proslulá klenotnická značka Bulgari vydat na jedinečnou cestu ze Západu na Východ. Jejím cílem bylo najít ty nejúžasnější poklady mezi ingrediencemi, kterým vdechla nový rozměr. Tak se v roce 2014 zrodila unikátní kolekce vůní BVLGARI LE GEMME inspirovaná drahými kameny, která ve světě parfémů působila doslova jako bájná truhlice plná úchvatných pokladů.

Růžový pepř v úvodu je zdrojem svěžího jiskření, které podporuje i zářivě oranžová mandarinka, díky níž startuje naše pomyslná cesta v rozlehlých citrusových hájích na březích Středozemního moře. Se srdcem přichází ovocně vyladěná vonokvětka provázená elegancí florentského kosatce. Pro sušší akord závěru zvolila Sophia vzácné pižmo odkazující k dalekému Orientu a propůjčující – spolu s šedou ambrou – celé vůni na pudrově dřevitém vyznění.

BVLGARI LE GEMME CORALIA EdP 100 ml vyjde na 8 565 Kč. V nabídce exkluzivně v parfumerii Douglas Palladium.

Unikátní flakón připomíná svým elegantním tvarem antické amfory, které se používaly na římských lodích k šetrné přepravě olejů, vína, vůní a koření. Ve světě Bvlgari patří k absolutním výjimkám – ať už svým tvarem nebo faktem, že není transparentní. Kromě korálového odstínu se na něm objevují i doplňující tóny růžového zlata a nefritu.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.