Sociální sítě
Nahoru

Ryze pánský parfém BVLGARI LE GEMME OPALON

Smyslná a čistá, pižmově ambrová – to jsou slova charakterizující pánskou vůni prémiové řady LE GEMME. Inspirací pro OPALON se stal vzácný australský bílý opál, který se pro svou čistou barvu a nezvyklý třpyt stal symbolem nevinnosti, moudrosti a štěstí. Jako takový byl oblíbeným drahokamem zdobícím koruny celé plejády králů a císařů.

Opály vznikají za zvýšených teplot a tlaků z křemičitanů, což jim propůjčuje nezvyklý půvab a také velkou křehkost. Staří Řekové věřili, že opál je zkamenělou slzou nejvyššího boha Dia, kterou uronil z radosti po vítězství Olympských bohů nad Titány. V Římě pro změnu platil opál za symbol štěstí a býval zasvěcen bohu lásky Kupidovy. Když se před 150 milióny let rozdělilo moře v oblasti dnešní Austrálie, objevily se na Zemi poprvé vzácné bílé opály. Ty nejcennější pocházejí právě z Austrálie a její původní obyvatelé Austrálie odpradávna věřili, že jsou díky svému měňavému odstínu klíčem k říši snů. „Le Gemme Opalon pro mne představuje tu nejitalštější vůni, jakou jsem kdy vytvořil. Chtěl jsem v ní zachytit atmosféru ranní procházky právě se probouzejícím letním Římem, kdy se všechno nadechuje do nového dne. Klíčovým pro mne bylo vytvořit vonný ekvivalent světla, “ prozrazuje Jacques Cavallier, autor vůně LE GEMME OPALON.

BVLGARI LE GEMME OPALON EdP 100ml vyjde na 7 995 Kč. V nabídce exkluzivně v parfumerii Douglas Palladium.

Mistr parfumér Jacques Cavallier se rozhodl pojmout LE GEMME OPALON jako vůni inspirovanou římským jitrem, kdy se první sluneční paprsky odrážejí v hladinách fontán na náměstích, a kdy se celé město nadechuje ranní svěžesti počínajícího dne. Kompozice se otevírá svěžím akordem neroli a čerstvého zázvoru, které ji rozzáří a propůjčí absolutní svěžest. Jiskřivá nóta pokračuje v srdci vůně, kde indická citrónová tráva s muškátem vytváří Východem inspirovanou nótu propůjčující vůni zcela mimořádnou hloubku. Závěr pak náleží osvědčené dvojici bílého pižma a šedé ambry – oceňované ingredience, která se poprvé dostala do Itálie starou poutnickou cestou vedoucí z Indie přes Dálný Východ, Konstantinopoli (dnešní Istanbul) a odtud do Benátek. Pro moderní vyvážení jiskřivosti a hloubky se LE GEMME OPALON stává pánskou vůní nové generace – snadno identifikovatelnou, sebejistou a pozitivní – stejnou jako muž, jemuž je určena.

Flakón pánské vůně inspirovaný majestátními obelisky, určujícími po staletí cesty poutníků věčným Římem, je společným dílem BVLGARI a renomovaného Atelieru Oï. Jednoduchý tvar černého obelisku doplňuje zlaté hrdlo a uzávěr korunovaný „opálem“ v opalizujícím bílém tónu podtrhujícím moderně mužné vyznění flakónu i vůně samotné.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.