Sociální sítě
Nahoru

Tesla postaví první evropskou továrnu

Automobilka Tesla se i během (ve srovnání s ostatními automobilkami) krátkého působení jednoznačně zapsala do mysli všech automobilových nadšenců. Její elektromobily jsou známé po celém světě a její zakladatel Elon Musk možná ještě více. Nedávno byla dokonce otevřena její česká pobočka. Nyní do Evropy míří i první továrna.

Elon Musk to uvedl jako překvapení, a to na nedávném předávání cen Zlatý volant v Berlíně. Právě nedaleko této německé metropole by měla vyrůst historicky první továrna Tesly v Evropě.

Jaké elektromobily se v ní budou vyrábět? Především SUV modely Y. Kromě toho se zde budou vyrábět také baterie a pohonné systémy. Samozřejmostí je i vlastní vývoj a výzkum.

Továrna by měla zabrat plochu okolo 120 hektarů a vyroste na jižním okraji Berlína v blízkosti nového letiště, nicméně chystaný objem investice je prozatím tajný. Již nyní se však na stránkách Tesly objevují pracovní nabídky do nové továrny, i když by měla otevřít až ke konci roku 2021.

Není divu, že první továrna bude otevřena zrovna v Německu. Právě zde sídlí známé evropské automobilky, které se svými elektrickými modely Tesle ve velké míře konkurují.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.