Sociální sítě
Nahoru

Když krása pomáhá potřebným

Další kalendář Markéty Matoušové spatřil světlo světa, a setkání na jeho křtu v showroomu Kare Design Prague bylo více než inspirativní.

Máte za sebou křest dalšího kalendáře. Co jste jím chtěla vyjádřit?

Je to můj již druhý kalendář. Abych řekla pravdu, tak ten minulý byl daleko více odvážný, co se fotek týče. Letos bylo mým cílem dát celému konceptu myšlenku, příběh a dát lidem možnost, aby poznali, kdo je Markéta Matoušová. Díky různým soutěžím krásy, kterými jsem si prošla, neuvěřitelnému množství focení, módních přehlídek a životních zkušeností vím, že rozhodně mám co předávat. Chci lidi motivovat svým osobním příběhem a tím i říct, že dnes není nic zadarmo a člověk musí hodně makat, aby dosáhl svých snů. Ale rozhodně to stojí za to. V tomto konceptu je můj letošní kalendář s názvem I’m Markéta Matoušová 2020.

Fotil vás Jiří Matýsek, jak se vám s ním spolupracovalo? Podle čeho jste vybírali lokace?

S fotografem Jirkou Matýskem se znám už dlouho a líbí se mi styl jeho fotek. Když jsem přemýšlela nad celkovým konceptem a náročnosti projektu, tak Jirka byl jasná volba. Umí být spontánní, řešit věci okamžitě a najít tu nejlepší cestu, aby byla výsledná fotka dokonalá. Přesně takové lidi já kolem sebe potřebuji. Lidi, na které se můžu za každých situací spolehnout. A lokace jsme vybírali společně se stylistkou Olgou Rusakovou a Makeu&Hair umělkyní Helenou Turkovou podle konceptu fotek a také samozřejmě aby byly nějakým způsobem zajímavé a netradiční.

Svůj kalendář jste křtili v prostorách Kare Design Prague. Proč právě tam? Plánujete nějakou užší kooperaci?

Kare Design je místo, do kterého když vejdete, tak si připadáte jak v jiném světě. Tolik krásného a luxusního nábytku, doplňků a dekorací na jednom místě, jsem snad ještě neviděla. Takže právě zde vznikla většina fotek a i díky tomu jsem se i rozhodla udělat křest kalendáře právě na tomto místě. Jak jsem říkala na začátku, letos je to o příběhu a ten tady rozhodně je. Co se týče další spolupráce, rozhodně plánujeme další projekty, nyní jsem s Kare domluvená na prodeji kalendářů, které mohou lidé zakoupit přímo na místě, nebo objednávat z pohodlí domova na emailu vartova@kare-prague.cz a za tuto možnost bych jim chtěla moc poděkovat.

Za 14 000 Kč se vydražila za pomoci Jakuba Koháka také jedna z fotografií kalendáře. Kam peníze poputují? Proč právě Jakub Kohák?

Proč právě Jakub Kohák? Líbí se mi jednak jako člověk, protože je to neskutečný bavič, optimista a hlavně člověk se srdcem na pravém místě. Jakub se navíc mediálně nepyšní tím, že podporuje nadaci Seňorita, která vznikla na podporu osob s Alzheimerovou nemocí a jejich rodin, a zároveň je patronem produktu Aloisovy ponožky, který vznikl v souvislosti s nadací. Dělá od srdce a to se mi moc líbí, proto jsem se i já rozhodla s touto nadací navázat spolupráci a podpořit ji. Fotka se nám podařila vydražit za 14 000 Kč, takže kromě částky z prodeje každého kalendáře poputuje na konto nadace i tato suma.

Jaké jsou teď vaše plány do budoucna, chystá se nějaký další projekt?

V budoucnu bych ráda svoji práci modelky využila pro další charitativní projekt, na němž teď začínám pracovat, a moc mě to baví. Vím, že sama svět nezachráním, ale kdyby si to řekl každý, některé věci by byly mnohem horší. Tak se nechte překvapit, co přijde dál (smích).

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.