Sociální sítě
Nahoru

Jedinečný rum vyrobený třemi generacemi mistrů kubánského rumu

Havana Club, jeden z nejuznávanějších výrobců super prémiových rumů na světě, přináší novou, v pořadí již čtvrtou edici ve své luxusní kolekci kubánských rumů Havana Club Tributo 2019. V limitovaném počtu 2.500 lahví je tento rum exkluzivním kouskem, který by neměl chybět ve sbírce žádnému znalci, sběrateli luxusních spiritů či milovníkovi kvalitních kubánských doutníků. Omezený počet lahví se dostává také do prodeje v České republice.

Havana Club Tributo 2019 vyjde na 10 990 Kč

Kolekce Havana Club Tributo je sérií ročních limitovaných edicí vyrobených z těch nejvzácnějších rumových rezerv Havana Club, které v sobě ukrývají rozmanitost a bohatou chuť toho nejlepšího, co kubánský rum může nabídnout. Vzdávající hold tradičnímu kubánskému umění, každá edice přináší nový a jedinečný chuťový zážitek, který je výsledkem odborného experimentování mistrů Maestros del Ron Cubano. Kolekci tvoří čtyři limitované edice Havana Club Tributo, přičemž je každý rok vyjadřována pocta jinému postupu při tradiční výrobě kubánských rumů. Havana Club Tributo 2019 se zaměřuje na umění blendování, neboli míchání, které je posledním dotekem mistrů kubánského rumu před samotným lahvováním.

Pro výrobu letošní edice se spojily tři generace mistrů kubánského rumu: Don José Navarro, Asbel Morales a Salomé Aleman, první a jediná žena na pozici Maestro del Ron Cubano. Každý z nich si vybral vzácnou, extra stařenou bázi rumu dokonale vystihující styl každého mistra během dekády jejich jmenování (ve stejném pořadí v letech 1970, 1990 a 2010). Jednotlivé báze, včetně jedné, která zrála ve vzácných sudech po koňaku, byly zkombinovány a následně finálně blendovány s více než 25letým rumem z francouzských dubových sudů.

Tato mistrovská kreace, Tributo 2019 je poctou vášni, znalostem a spolupráci mezi mistry kubánského rumu a je odrazem evoluce v řemesle výroby kubánského rumu během jednotlivých generací. Světle jantarová tekutina s měděnými odlesky vyniká bohatým a vyváženým aroma i chutí. Ve vůni se mísí sladké tóny třtinové šťávy, melasy a sušeného ovoce s nádechem dubového dřeva. Na patře zanechává velmi jemnou chuť s nótami vanilky, které přecházejí do tónů sušeného ovoce a pražených mandlí. Sametový a kulatý závěr dokládá výjimečnost a komplexnost rumu získanou dlouhou dobou přirozeného zrání.

Láhev Havana Club Tributo 2019 je umístěna v luxusním dřevěném boxu v bílé barvě s oranžovými prvky evokujícími podmanivou jantarovou barvu rumu. Hrdlo láhve a etiketu zdobí kubánské hvězdy odkazující na nezaměnitelný původ tohoto unikátního ultra prémiového rumu. Etiketa každé láhve z celkového počtu 2.500 je očíslována a na vnitřní straně boxu jsou vyvedeny podpisy všech třech mistrů, jež se na výrobě rumu podíleli a které jsou známkou té nejvyšší kvality.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.