Sociální sítě
Nahoru

Elac Carina snoubící výkon a image

BaSys CS, výhradní distributor produktů ELAC pro ČR, představuje na našem trhu novou reprosoustavu ELAC Carina s proslulým výškovým měničem Air Motion Transformer, známým pod obchodním názvem JET, který je schopen reprodukovat tóny až do frekvence nad 30 kHz. Vyznačuje se bleskovou odezvu, širokým dynamickým rozsahem s minimálním zkreslením a poskytuje jasně zřetelný prostor. Tomuto výškovému měniči sekunduje speciálně pro tuto sestavu navržený basový reproduktor, jenž doplňuje zbylé kmitočtové spektrum od hlubokých basů a zajišťuje plynulý přechod tónů celého frekvenčního spektra až k neslyšitelným výškám.

Optimální šíření nejhlubších tónů a větší svobodu při hledání vhodného místa umístění reprosoustav v místnosti umožňuje bassreflexový port vyvedený vespod kabinetu. Vznik nežádoucího stojatého vlnění uvnitř elegantní ozvučnice s matnou povrchovou úpravou eliminuje její lichoběžníkový tvar se zaoblenými hranami. Na výběr je provedení v černém a bílém laku. Dva páry šroubovacích reprosvorek umožňují po vyjmutí propojek zapojení bi-wire, nebo bi-amp.

Carina je vůbec první reprosoustava s měničem JET, kterou navrhl americký konstrukční tým v čele s Andrew Jonesem, známým spíše zálibou v souosých středo-výškových měničích. Frekvenční rozsah reprosoustavy ELAC Carina je 46 Hz – 30 kHz při citlivosti 85 dB / 2,83 V / 1m.

Modelová řada reprosoustav ELAC Carina je nyní dostupná ve třech variantách. Policové provedení Carina BS 243.4 s jedním basovým měničem a maximálním hudebním příkonem 100 W je k dispozici za 26 000 Kč za kus, podlahová reprosoustava Carina FS 247.4 osazená dvěma basovými reproduktory a výkonem 120 W stojí 52 000 Kč za kus a centrální provedení pro sestavu domácího kina Carina CC 241.4 lze pořídit za 22 000 Kč.

Více z rubriky Hi-end audio

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.