Sociální sítě
Nahoru

Chytré sportovní hodinky Garmin umí platit

Značce Garmin se dlouhodobě daří u svých chytrých sportovních hodinek snoubit vysokou funkčnost s reprezentativním vzhledem. To na jedničku splňují i modely vívomove3 Style a vívomove3 Luxe, které na první pohled zaujmou svou elegancí a ergonomií. Samozřejmě v sobě skrývají víc, než je na první pohled patrné. Pod ručkami analogových hodinek žádá o pozornost diskrétní digitální displej, který lze ovládat dotykem a navíc je čitelný i ve tmě.

Slouží totiž k zobrazení notifikací a naměřených fitness hodnot. Co to znamená? Hodinky, které budou dostupné s cenou od 7 790 Kč, zaznamenávají celodenní aktivitu, jako počet kroků, ušlou vzdálenost, vystoupaná patra, spálené kalorie, aktivní minuty a další hodnoty. Zároveň ale využívají displeje k zobrazení chytrých funkcí při propojení s Android nebo iOS chytrým telefonem – příchozí volání, včetně jména volajícího, sms, schůzky, upozornění, ovládání hudebního přehrávače a další.

Vhod přijde také zabudovaný optický snímač na spodní straně hodinek, který měří srdeční tep. Garmin se zaměřil i na další podstatné údaje, jako je například celodenní monitoring hladiny stresu, zbývající energie (Body Battery) a také kvality spánku. Pro aktivněji zaměřené uživatele nabízejí profily pro měření sportovních aktivit: běh, chůzi, silový trénink, eliptický trenažér, chůzi do schodů, kardio, jógu, jízdu na kole a plavání.

Pro úplný přehled svých výkonů, respektive osobního zlepšování, dokáže Vívomove3 spočítat hodnotu vašeho VO2 max a tzv. fitness věku. Jsou navíc vodotěsné do 5 ATM, takže je není potřeba odkládat ani ve sprše nebo při plavání. Naměřené aktivity je pak jednoduše možné přenést a zobrazit v aplikaci Garmin Connect, a to buď v počítači prostřednictvím dodávaného USB kabelu, nebo v mobilním telefonu prostřednictvím bezdrátového přenosu Bluetooth.

Bezkontaktní platby Garmin Pay patří k nejzajímavějším chytrým funkcím hodinek vívomove3 Style a vívomove3 Luxe. Ve virtuální peněžence hodinek je možné zaregistrovat klasickou platební kartu (podmínkou je, aby vydávající banka podporovala platby Garmin Pay) a dále platit hodinkami namísto vaší běžné platební karty. Hodinky při platbě nevyžadují ani přítomnost originální platební karty, ani nutnost mít připojený mobilní telefon. Hodinky jsou pro placení naprosto samostatné. Zabezpečení platby je zajištěno PIN kódem, který si při aktivaci peněženky sami zvolíte. Dokud hodinky nesundáte z ruky, vyžadují zadání PIN kódu jen při první platbě. U všech plateb (i u plateb nad 500 Kč) není následně potřeba zadávat PIN kód k platbě na platebním terminálu o obchodníka.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.