Sociální sítě
Nahoru

Miele spolupracuje s českou rodinnou firmou Woolife

Dlouholeté zkušenosti společnosti Miele s přístroji pečujícími o prádlo se promítly také do oblasti přírodních materiálů, které v posledních letech zažívají na módní scéně doslova renesanci. Jedním z nich je bezesporu vlna, která stejně jako další citlivé textilie vyžaduje speciální péči, aby svému účelu sloužila co nejdéle.

S programem na ruční praní vlny přišlo Miele jako první a jediný výrobce už v roce 1997, od roku 2001 se k pračkám a sušičkám této značky přidává i mimořádně šetrný voštinový buben a moderní přístroje jsou rovněž vybaveny programy určenými pro konečnou úpravu vlny. Skvělým doplňkem péče o vlnu a další citlivé textilie jsou speciální prací prostředky. Woolcare obsahuje ošetřující komplex z pšeničného proteinu, formuli k ochraně barev i složky pro ochranu vláken proti zplstnatění. Díky funkci CapDosing lze také jednoduše využít speciální předdávkovanou kapsli Woolcare a vložit ji do přihrádky na aviváž.

Výborných výsledků prostředku Woolcare i praček a sušiček Miele si všimla i rodinná firma Woolife, která se od roku 1990 věnuje vývoji, výrobě a prodeji produktů ze 100% vlny (vlněné prádlo, lůžkoviny a doplňky, svetry Merino Extra Fine, Merino Lambswool a kombinace s kašmírem). Woolife vyrábí ve vlastní pletárně v Krásné Lípě, poslední průmyslové pletárně v ČR s nepřerušenou tradicí pletařského řemesla od roku 1854.

Vzájemná spolupráce, zahrnující mimo jiné používáni pracího prostředku Woolcare při testování a simulaci dlouhodobého uživatelského praní vlněných produktů a doporučení k péči pro spotřebitele prostřednictvím informačních a POS materiálů, byla představena v Miele Experience Center v Praze za účasti zástupců Miele, Woolife a jedné z nejoceňovanějších módních designérek současnosti, Terezy Rosalie Kladošové, která zde médiím, módním blogerkám i známým tvářím poprvé prezentovala svou kolekci produktů z vlny merino pro Woolife.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.