Sociální sítě
Nahoru

Úspěšný Ples jako Brno se protáhl až do pozdního rána

Až v neděli v pět hodin ráno skončil v pořadí devátý ročník Plesu jako Brno. Hosté prostě neměli šanci se nudit – tančilo se na Big Band Felixe Slováčka, který skvěle doprovodila Anna Slováčková, velké ovace si získal nestárnoucí Jiří Korn, i v jednu ráno rozproudil hosty Ondřej Gregor Brzobohatý. Nejkrásnější róby předvedly tváře nadací Taťána Gregor Brzobohatá a Bára Nesvadbová, nebo Česká Miss roku 2015 Nikol Švantnerová. Vydařil se i charitativní rozměr akce – vydražily se předměty za 1 535 000 Kč.

Vrcholem Plesu jako Brno je již tradičně charitativní aukce. Letos se dražila kupříkladu fotografie Jana Saudka, šperky nejstaršího rodinného klenotnictví na světě Gismondi nebo obraz brněnského malíře Petra Kvíčaly.

Šperky z dílny ALO Diamonds se na Ples jako Brno ozdobily Martina Veselá, managerka titulu Top Class, a Světlana Pospíšilová

Nejdráže vydraženým předmětem byla tentokrát postel z přírodních materiálů značky Saffron, dražitel ji získal za 400 tisíc korun, následoval JetSurf za 380 tisíc korun. Více než půldruhého milionu korun si rozdělí nadace Krása pomoci, Be Charity, Nadace Nova a nadační fond Hvězdy pro život, který charitativní součást plesu organizuje.

A komu konkrétně získané peníze pomohou? „Výtěžek z dražby jsme se rozhodli nechat v Brně, poskytneme jej dobrovolnickému programu organizace Adra Brno, který pomáhá seniorům v domácím prostředí,“ doplňuje zakladatelka Nadace Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá. Bára Nesvadbová by zase ráda pomohla těžce nemocným dětem, které její nadace Be Charity dlouhodobě podporuje.

Celková atmosféra plesu byla výtečná, hosté tančili na písně českých i slovenských popových hvězd, mezi vystupujícími byla také Celeste Buckingham, která zazpívala nejen svou nejznámější Run Run Run, ale skvěle zvládla také vlastní interpretaci hitu Lady Gaga Shallow. Publikum si získali i Vašo Patejdl, Jiří Korn, Ondřej Gregor Brzobohatý nebo Karel Gott Cover Band. Jako vždy, i tentokrát si organizátoři připravili několik překvapení.

Například když moderátor Libor Bouček vyzval hosty, zda si někdo z nich nechce zahrát na piano Steinway za 10 milionů korun. Nepřihlásil se nikdo jiný než virtuózní klavírista Ivo Kahánek. Hosté tak slyšeli malou ochutnávku toho, co čeká návštěvníky Plesu v Rudolfinu, kde bude Ivo Kahánek jednou z hvězd programu. Další překvapení nastalo při vyhlašování tomboly, hlavní cenu – luxusní náhrdelník z bílého zlata – totiž vyhrál sám Ondřej Gregor Brzobohatý, který byl upřímně dojat, prý nikdy nic nevyhrál.

Po produkční stránce byl devátý ročník plesu extrémně náročný, organizátoři totiž pokaždé chtějí přijít s něčím novým. „Tento ročník byl vyčerpávající především kvůli velkému množství umělců, což pro nás znamenalo obtížné přestavby na pódiu,“ dodávají organizátoři Tomáš Pakosta a Bedřich Snášel.

Hned na úvod plesu se hostům představil více než dvou set členný personál, který pak o ně po celou dobu pečoval – 150 číšníků, 40 kuchařů, 30 sommeliérů a 20 hostesek. Šéfkuchaři Valoria Restaurantu připravovali plesové menu v několika měsíčním předstihu. Pro tentokrát byli velmi odvážní a nebáli se experimentovat.

Letos to bylo hodně o kontrastech, kombinovali jsme luxusní suroviny s těmi zdánlivě nejobyčejnějšími. Cateringu vévodily ústřice, šneci, ale také domácí jelítko v naší moderní úpravě,“ říká majitel Valoria Restaurantu Tomáš Pakosta. Zbylé jídlo z plesu hned ráno zavezli organizátoři do azylového domu pro muže a ženy v Centru sociálních služeb Josefa Korbela.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.