Sociální sítě
Nahoru

Kulinární klenot na Kampě: Bohemian bistro

Komorní Bohemian bistro s pestrou kolekcí snídaní a malých jídel pro celý den překvapí jak místní, tak i turisty. Na první pohled skromný podnik s minimalistickým interiérem zaujme důrazem na kreativní pojetí pokrmů a vzorně doladěnou chuť.

Jako příklad poslouží výtečná dýňová polévka, která každého uhrane kombinací exotických chutí, v nichž pozorní foodies mohou odhalit stopy zázvoru, pomeranče a manga. Boduje také příjemně pikantní shakshuka, tedy pečená zelenina se sázeným vejcem a koriandrem. A překvapí i florentská vejce se špenátem, uzeným lososem a domácí brioškou.

Bohemian bistro bylo otevřeno před několika měsíci jako součást butikového hotelu Rezidence Dvořák, který provozuje společnost Asten Hotels. Její spolumajitel a zkušený gastronomický odborník Jiří Gajdošík stojí také za filozofií podniku. Na pomoc při vytváření menu si vzal Michala Húska, šéfkuchaře restaurace Savoya v hotelu Savoy ve Špindlerově Mlýně, jenž patří také do skupiny Asten Hotels.

Rozhodli jsme se vytvořit moderní bistro s milou atmosférou a poctivě připravenými jídly, které potěší turisty i domácí. Vedle zajímavých specialit, jako je třeba legenda pařížské gastronomie Croque Monsieur, tedy zapečený toust se sýrem, šunkou a dijonskou hořčicí, si zakládáme hlavně na dvou věcech. Prvním trumfem jsou snídaně podávané po celý den, tím druhým pak fantastický karbanátek, jehož chuť jsme pilovali několik týdnů a který servírujeme každý víkend se sklenkou bublinek,“ upozorňuje Jiří Gajdošík.

V nabídce je klasická anglická snídaně, hemenex s pražskou šunkou či sladká vanilková rýže s kardamomem, mandlemi a ovocem. Milovníci sladkého mohou vyzkoušet domácí lívance dochucené javorovým sirupem a citronovou kůrou, podávané s čerstvým lesním ovocem a zakysanou smetanou či vyzkoušet některý z vyhlášených cheesecaků – třeba cheesecake se slaným karamelem nebo s maracujou. Ty společnost Asten Hotels vyrábí ve své další pražské provozně – tedy v Designum Café v Nerudově ulici.

Více z rubriky Gastro

  • Další kanadské překvapení: Reif Estate Winery

    Zdá se, že co bylo původně experimentem tuzemského e-shopu Bestdrink.cz má velmi úspěšné pokračování. Portfolio kanadských vín rodinné značky Henry of...

    Jan Pešek24.3.2020
  • Sto procent chuti, žádný alkohol

    Užít si naplno okamžiku a přitom nemít výčitky svědomí, to je snem většiny těch, kteří si večer neumí představit bez sklenky...

    Veronika Nováková19.3.2020
  • Když dokonalé hostině nic nebrání

    Nepříznivé období není pokynem k půstu. Valná většina českých restaurací poněkud kostrbatě, ale přeci jenom plynule, přešla na rozvoz svých jídel,...

    Jan Pešek17.3.2020
  • Recept na podporu tuzemských restaurací

    Příštích několik dnů až týdnů mohou být pro českou gastronomii likvidační. Už teď některé restaurace zcela uzavřely svůj provoz, ostatní evidují...

    Marek Zelený17.3.2020
  • Vyzrálý farmářský steak

    Restaurace Nota Bene v postranní uličce kousek od dopravní křižovatky I.P. Pavlova nabízí neskutečné farmářské chutě. Stačí jen vyjít o tři...

    Jan Pešek17.3.2020
  • Gastronomie v době karantény

    Vzhledem k tomu, že vláda kvůli epidemii nového typu koronaviru vyhlásila na celou Českou republiku karanténní opatření, není možné užívat si...

    Marek Zelený16.3.2020
  • Luxusní hotely nejsou pro děti zakázanou zónou. Máme několik důkazů

    Přemýšlíte nad dovolenou a máte pocit, že s vašimi dětmi se rozhodně do nějakého luxusního hotelu vyrazit nevyplatí? Nejspíše nejste sami,...

    Martin Macourek13.3.2020
  • Beefeater rozšířil své portfolio ginů

    Na scénu ochucených ginů, které se díky své svěžesti, rozmanitosti a všestrannosti těší neustále rostoucí popularitě u nás i ve světě,...

    Jan Pešek10.3.2020
  • Špičkové ubytování v Praze? Žádný problém!

    Hotelová síť Le Hotels Group aktuálně provozuje již šest designových hotelů umístěných v těsné blízkosti nejznámějších historických památek staré Prahy. Na...

    Veronika Nováková9.3.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.