Sociální sítě
Nahoru

Valentýnská večeře doma i v restauraci

Pomalu, ale jistě se blíží nejromantičtější den v roce, známý také jako den sv. Valentýna. A jak je všeobecně známo, láska prochází žaludkem. I proto představuje dobrá večeře perfektní způsob, jak tento svátek oslavit.

Valentýnská večeře je především o dekoracích a pěkně prostřené tabuli. Všude by měly být květiny, ideálně rudé růže a pěkně prostřený stůl. K valentýnské večeři neodmyslitelně patří i svíčky, které navozují romantickou atmosféru. Neznamená to ovšem, že by stačilo všechno jen nazdobit, na menu si musíte dát taky záležet!

Několikachodové menu v restauraci

Na romantickou večeři si můžete zajít do oblíbené restaurace nebo naopak vyzkoušet nějaký nový podnik. Restaurace v tomto období obvykle nabízejí několikachodové vyladěné menu. Objevují se na něm ryby a mořské plody, netradičně upravená zelenina, ale zvěřina a zabijačkové pochoutky, paštiky, kachní prsa nebo nejrůznější druhy steaků.

Polévky bývají vzhledem k ročnímu období husté, často krémové. Jako zákusek pro vás bude většinou připraven čokoládový dort nebo zmrzlina s horkým ovocem.

K pití se většinou servíruje sekt s jahodou. Chybu jistě neuděláte, když si necháte doporučit víno, které se k vašemu jídlu bude hodit a váš zážitek povýší o kus výš.

Domácí romantika

Romantická večeře se nemusí nutně odehrávat jenom v restauraci. Uspořádat ji můžete klidně doma nebo na jiném místě, kde to máte rádi. To je ideální hlavně v případě, že si chcete užít soukromí a naplánovat si večer podle svých představ. Jediné, co budete muset promyslet s předstihem, je menu a jak ho obstarat.

Pokud jste zdatní kuchaři, můžete sami uvařit vaše oblíbené jídlo. To ovšem doporučujeme pouze v případě, že zvládnete víc, než instantní polévku a zapečené toasty a máte na vaření čas. V opačném případě si ho raději nechte dovézt z restaurace či od cateringové firmy. Ušetříte si tím čas i nervy a navíc si skvěle pochutnáte.

Menu na poslední chvíli

I když máte datum zakroužkované v kalendáři, pod tíhou povinností se může stát, že zapomenete udělat rezervaci. Nebojte se i na poslední chvíli se dá všechno zachránit.

Restaurace sice budou už mít pravděpodobně plno, takže stůl neseženete.  Nicméně můžete požádat personál, aby pro vás připravil jejich valentýnské menu, které si cestou domů vyzvednete. Romantickou večeří při svíčkách jistě svou drahou polovičku mile překvapíte.

Všechno můžete zachránit i návštěvou obchodu s delikatesami, kde nakoupíte nejrůznější dobroty, které doma hezky naaranžujete na stůl. Když k tomu přikoupíte ještě láhev dobrého vína nebo sektu, jistě nic nezkazíte.

Ať už jste nenapravitelnými romantiky nebo vám velká gesta nic neříkají, svatý Valentýn pro vás může být příležitostí, jak strávit pár chvil spolu a užít si navzájem svou společnost.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.