Sociální sítě
Nahoru

Návrat polární tresky

Jen do konce února se v pražském Kampa Parku servíruje tradiční skandinávská pochoutka, polární treska, která se smí lovit jen v zimních měsících, a jejíž maso je neskutečně křehké a jemné díky chladným vodám za severním pólem, kam tyto ryby migrují.

Do tříchodového menu v ceně 1450 korun tuto unikátní tresku již po deváté zařadila místní šéfkuchařská stálice Marek Raditsch. Jako amuse bouche se podávají tresčí játra, jejichž jemná chuť je zvýrazněna jarní cibulkou a doplněna citronovým gelem a pepřem timut z Nepálu, který má jemný citrusový nádech. Dalším chodem je krémová polévka z polární tresky, která je připravena v thajském stylu, tedy s kokosovým mlékem, citronovou trávou a zeleninou.

Jako hlavní chod se servíruje hvězda nejzářivější, pečená polární treska s jemnými pórkovými raviolami, kapustou, fava fazolkami a slavnou omáčkou XO beurre blanc pocházející z Hongkongu, jejímž základem jsou sušené plody moře, chilli a česnek.

Sladkou tečkou je typický dánský dezert, mandlová rýže podávaná s mandlovou granolou, lesními plody a osvěžujícím sorbetem z ostružin.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.