Sociální sítě
Nahoru

Buďte jedinečná pomocí metrážových látek

Ženy, které chtějí být originální a kreativní, volí metrový textil pro realizaci svých nápadů. Nešijí z něj pouze oblečení pro sebe, své děti a jiné rodinné příslušníky, ale také krášlí a zdokonalují svůj domov a mnohdy i automobily. Ze zbytků látek vyrábějí hračky, nebo je použiji na patchwork a mnoho dalšího.

Druhy metrákových látek

Metrážových látek je opravdu hodně druhů a každá se hodí na něco jiného. Dobře rozdělené je naleznete například v obchodě Bubulakovo.cz. Mezi základní typy patří:

  • Bavlna – její použití je opravdu rozmanité. Pro začínající švadlenky je vhodná například k ušití dekoračních polštářků, napronů nebo závěsů.
  • Teplákovina – děti se budou cítit velmi pohodlně v mikině nebo teplácích z tohoto materiálu.
  • Umělá kůže je vhodná k výrobě kabelek, peněženek nebo přívěsků na klíče.
  • Tyl – ušijte malé princezně TUTU sukni, nebo sobě rovnou svatební šaty, fantazii se meze nekladou.
  • Softshell – bundy a kalhoty ušité ze softshellu vám přijdou vhod hlavně v sychravém počasí, protože odpuzují vlhkost.

Úplet do každého počasí

Velmi dobrou variantou, pokud si chcete ušít pěkné a pohodlné oblečení, je úplet metráž. Hodí se na každodenní volnočasové nošení. Maminky ocení velké množství úpletu s dětským motivem jak pro holčičky, tak pro kluky. Dětské čepičky z úpletu jim nevadí na hlavě a nebudou se je snažit sundat. Oblečení z této látky je skoro nemačká, takže ušetříte čas zbytečným žehlením. Ženy tento materiál používají na šaty, halenky, legíny a mnoho dalšího.

V tomto počasí oceníte také zimní látky

Není nic příjemnějšího než si večer lehnout do příjemně teplé postele. Toto vám zajistí povlečení ušité z mikroplyše. Je velmi příjemné na omak a hřejivé. Šije se z něj také oblečení a peřinky pro miminka, která potřebují být v teple. Za zmínku stojí také fleece, ten je vhodný hlavně jako podšívka do bund díky své tepelněizolační funkci.

Ušít něco pěkného pro sebe nebo své blízké vám udělá daleko větší radost, než kdybyste to koupila v obchodě. Zároveň budete mít kousek něčeho, co nemá nikdo jiný.

Zdroj obrázku:

Bubulakovo.cz

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.