Sociální sítě
Nahoru

V Officine Panerai opět experimentují s karbonem

Robustní novinka italské značky Officine Panerai nese označení Luminor Marina Carbotech. Hodinky mají všechny prvky tradičních potápěčských hodinek Panerai: korunku chráněnou krycím můstkem, sendvičový číselník s luminiscenčním podkladem, vodotěsnost 30 barů i řemínek s voděodolnou úpravou.

Pouzdro o průměru 44 mm je vyrobené z moderního materiálu Carbotech, vyvinutého interně v oddělení Laboratorio di Idee, a váží pouhých 96 gramů. Kompozit tvořený překrývajícími se vrstvami karbonových vláken je odolný proti nárazům i korozi, jeho specifický vzhled je zajímavý i tím, že je výsledek u každého modelu odlišný, a tak je co kus, to originál.

Nová kombinace hypermoderního pouzdra s tradičním sendvičovým číselníkem s luminiscencí Super-LumiNova dává na odiv do modra zbarvené indexy, ručky a číslice, které ve tmě září zeleně. V pouzdře pracuje automatický strojek P.9010 s třídenní rezervou chodu, kterou garantují dva perovníky. Černý číselník s bílými nápisy a datumovkou na pozici 3 je doplněn mimostřednou sekundovou ručkou na pozici 9. Strojek pochází z manufaktury ve švýcarském Neuchâtelu a k jeho sestavení je potřeba dvě stě komponentů. Celý mechanismus je ukryt pod titanovým dýnkem, to je stejně jako spona u řemínku potaženo černým DLC povlakem.

Cena byla stanovena na 332 000 Kč a objednat je lze pouze v pražském hodinářství Carollinum.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.