Sociální sítě
Nahoru

Vacheron Constantin překvapil s novou dámskou kolekcí paradoxně po Valentýnu

Nejstarší švýcarská manufaktura s kontinuální výrobou se již 265 let staví do role hodinářského průkopníka a ztělesňuje haute horlogerie, tedy mistrovství vysoké hodinařiny. Vacheron Constantin představuje to nejlepší ze světa mechaniky, unikátních designů a precizního zpracování v každém detailu. Nyní přichází se zbrusu novou kolekcí pro ženy.

Oslnivá dámská řada Égérie v sobě snoubí řemeslný um vysokého hodinářství s estetickou vytříbeností vysokého šperkařství. To vše je doprovázeno originálním vzhledem s decentralizovaným ukazatelem data, případně romanticky vyvedenou lunární fází.

Netradičně umístěná korunka u pravé horní nožky pouzdra připomíná, že jde o umělecké dílo inspirované historií značky Vacheron Constantin. Jsou to právě náramkové hodinky Historiques American 1921, jež mají korunku usazenou na tomto místě. Jejich příběh se vztahuje k rozvoji automobilismu ve 20. letech minulého století.

Hodinky Égérie zaujmou sofistikovaným číselníkem. Ten připomíná látku. Plisovaný efekt se objevuje ve středu i po okrajích, jemné plisé přeruší jen černý nápis Vacheron Constantin. Drobounké „korálky“ tvořící nedokončený kruh evokují výšivku, je to však jen dokonale provedený finiš číselníku technikou tapiserie, která vychází ze zkušeností mistrů gilošování. Perfektní vzhled umocňuje vnitřní diamantový kruh, briliantová luneta a kabošonem měsíčního kamene osazená korunka.

V případě vrcholného modelu Égérie Moon Phase Diamond-pavé je pak číselník kompletně poset diamanty. Blyštivými kameny je dekorováno celé pouzdro, a to včetně nožek, zdobená je i přezka řemínku. Celkově byste napočítali 824 kusů diamantů o váze 5,23 karátu.

V kolekci byly představeny dvě velikosti pouzder mechanických hodinek o rozměru 35 a 37 mm. Jsou vyrobené z růžového a bílého zlata či z oceli. Dostupné jsou různé barvy řemínků, které lze díky rychlému a praktickému mechanismu s klipem snadno měnit, ocelová varianta je dostupná i s kovovým tahem integrovaným do pouzdra. Estetiku kolekce dotváří arabské číslice a tenké ručky vyvedené ze zlata. Zmenšená verze s 30mm zlatým pouzdrem je osazena quartzovým strojkem.

Hodinky s průměrem pouzdra 35 mm pohání automatický strojek se zhruba 40hodinovou rezervou chodu. Dostupné jsou v oceli s ocelovým tahem s překlápěcí sponou, přičemž náramek perfektně kopíruje zápěstí a dokonale k němu přilne.

Varianta v růžovém zlatě je doprovázena třemi koženými pásky v jediném balení. Vzhled hodinek tak během okamžiku změníte z nadčasové kombinace s tmavě modrým řemínkem přes elegantní hnědou až po trendy malinovou, která osvěží každý outfit.

Užitečnou přídavnou funkcí je ukazatel data řešený podlouhlým okénkem (aperturou) na pozici mezi dvanáctou a třetí hodinou. Malá šipka ukazuje den, ten je řešen minimalisticky číslicí a tečkou. Ozdobný kruh na číselníku je poset 34 kusy diamantů, luneta pak 58 kusy briliantů.

Více z rubriky Dámské hodinky

  • ROBOT představuje první model pro ženy

    Česká designérka Lucie Koldová představuje svou nejnovější kreaci – dámské hodinky IDA, které jsou ztělesněním elegance a uměleckého mistrovství. Tato exkluzivní...

    Jan Pešek21.11.2023
  • Prim Traktor má zelenou

    Legendární hodinky PRIM s netradiční přezdívkou Traktor pozná na první pohled každý příznivec české hodinařiny. Novoměstský výrobce se k oblíbenému modelu...

    Marek Zelený19.7.2023
  • Edice PRIM Magdalena je poctou historii „města hodinek“

    Při vytváření edice s netradičním názvem PRIM Magdalena se společnost ELTON hodinářská nechala inspirovat historií města, které již více než 70...

    Jan Pešek14.2.2023
  • Čas plynoucí v rytmu značky Bulgari

    Úžasné kreace Bulgari vítají začátek roku zářivými drahými kameny a novými variacemi, které zajímavě rozvíjí tradiční DNA oblíbené značky. Jsou pestré...

    Jan Pešek8.2.2023
  • S Bulgari je čas klenotem

    Oslnivé, fascinující, plné radosti…Ikonické! Čas plyne v rytmu značky Bulgari. Hodinky od římského klenotnického domu jsou zároveň i šperkem, který Vás...

    Jan Pešek25.1.2023
  • Noblesní šperkové hodinky Cartier Mécabille

    Nové šperkové hodinky Mécabille značky Cartier se vyznačují elegantním designem s mechanismem, který vyniká svou krásou a vytváří šperk, v němž...

    Marek Zelený2.1.2023
  • Nadčasová krása Bulgari Serpenti v černém hávu

    Lze vůbec mluvit o eleganci a smyslnosti a vynechat při tom černou barvu? Černá je stále in, bez ohledu na běh...

    Jan Pešek15.12.2022
  • Dámské pokušení od Louis Vuitton

    Hodinky Tambour Slim v roce 2019 zaujaly bílým perleťovým číselníkem. V této sezóně se vrací ve zbrusu nové variaci. Nadčasový a...

    Marek Zelený5.10.2022
  • Nová řada dámských hodinek Montblanc Bohème

    Ve slavné francouzské písni Charlese Treneta z roku 1939 se zpívá: „Slunce má schůzku s Měsícem, ale ten tam není a...

    Jan Pešek1.9.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.