Sociální sítě
Nahoru

Óda na tatarák v La Verandě

Jako čtyři mušketýři, jeden lepší než druhý, všichni inspirativní a plní překvapení. Parádní Kvarteto tataráků, které pro své hosty namíchal šéfkuchař staroměstské La Verandy Petr Finn Boštík, názorně ukazuje, že tatarák si stále drží pozici jedné z nejvděčnějších a nejzajímavějších světových specialit. I když od jeho vynálezu uplynulo již více než sto let – jemně nasekané a rafinovaně dochucené syrové hovězí maso se poprvé začalo servírovat v předválečné Paříži.

V rámci tradiční akce Kvarteta se v La Veranda přesvědčíte, že kreativní podoby tatarského bifteku jsou téměř nevyčerpatelné. Ve verzi inspirované italskou gastronomií překvapí propojení chutí masa, uzeného žloutku, lanýžů a lískových oříšků (tento tatarák je na stálém menu), ve francouzské verzi se již tradičně sází na kapary, okurky Cornichons a dijonskou majonézu, naopak v české verzi můžete odhalit jemné tóny petrželky. Nebo vás zaujme v japonská podoba tataráku s nakládanými houbami a wasabi?

Všechny tataráky budeme připravovat z flank steaků z irského hovězího, které není tak tučné a dobře se s ním pracuje,“ vysvětluje šéfkuchař Petr Finn Boštík s tím, že se ve svých tatarákových verzích pokusil sladit nové trendy s oblíbenou klasikou. „Mě osobně nejvíce těší česká verze, protože tam nejlépe vynikne samotná chuť hovězího masa. Milovníky kreativní kuchyně určitě pobaví náš Japonec, se zajímavým prolnutí chutí masa, marinovaných hub Shimeji a Wasabi majonézy,“ uzavírá šéfkuchař.

Kvarteto tataráků bude v La Verandě k dispozici od pondělí 30. března do neděle 5. dubna. Tento tatarákový čtyřboj je prezentován jako vydatný předkrm nebo startovací varianta určená k šérování pro dvě osoby.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.