Sociální sítě
Nahoru

Óda na tatarák v La Verandě

Jako čtyři mušketýři, jeden lepší než druhý, všichni inspirativní a plní překvapení. Parádní Kvarteto tataráků, které pro své hosty namíchal šéfkuchař staroměstské La Verandy Petr Finn Boštík, názorně ukazuje, že tatarák si stále drží pozici jedné z nejvděčnějších a nejzajímavějších světových specialit. I když od jeho vynálezu uplynulo již více než sto let – jemně nasekané a rafinovaně dochucené syrové hovězí maso se poprvé začalo servírovat v předválečné Paříži.

V rámci tradiční akce Kvarteta se v La Veranda přesvědčíte, že kreativní podoby tatarského bifteku jsou téměř nevyčerpatelné. Ve verzi inspirované italskou gastronomií překvapí propojení chutí masa, uzeného žloutku, lanýžů a lískových oříšků (tento tatarák je na stálém menu), ve francouzské verzi se již tradičně sází na kapary, okurky Cornichons a dijonskou majonézu, naopak v české verzi můžete odhalit jemné tóny petrželky. Nebo vás zaujme v japonská podoba tataráku s nakládanými houbami a wasabi?

Všechny tataráky budeme připravovat z flank steaků z irského hovězího, které není tak tučné a dobře se s ním pracuje,“ vysvětluje šéfkuchař Petr Finn Boštík s tím, že se ve svých tatarákových verzích pokusil sladit nové trendy s oblíbenou klasikou. „Mě osobně nejvíce těší česká verze, protože tam nejlépe vynikne samotná chuť hovězího masa. Milovníky kreativní kuchyně určitě pobaví náš Japonec, se zajímavým prolnutí chutí masa, marinovaných hub Shimeji a Wasabi majonézy,“ uzavírá šéfkuchař.

Kvarteto tataráků bude v La Verandě k dispozici od pondělí 30. března do neděle 5. dubna. Tento tatarákový čtyřboj je prezentován jako vydatný předkrm nebo startovací varianta určená k šérování pro dvě osoby.

Více z rubriky Gastro

  • České retro v Nota Bene

    Restaurace Nota Bene na pražské křižovatce I.P. Pavlova přichází s báječnou akcí České retro. Již tento pátk mohou hosté přijít ochutnat...

    Marek Zelený26.7.2021
  • Baumhotel Kopfing: Zažijte přírodu na vlastní kůži

    Ticho lesa proti stresu každodenního života. Jedinečně navržené stromové hotely se nacházejí v srdci přírodního parku Baumkronenweg. Jen pár metrů nad...

    Marek Zelený17.7.2021
  • Novinky v oblacích. Romantická atrakce bude přímo u Vltavy

    Velké změny přináší letošní ročník Dinner in the Sky, série zážitků v podobě obědů či večeří podávaných až padesát metrů nad...

    Jan Pešek28.6.2021
  • Tátové si svůj den zaslouží! Věnujte jim perfektní dárek

    Před několika lety ještě zcela neznámý svátek, Den otců, proniká stále více do povědomí Čechů. Podle nezávislého průzkumu pro značku Diplomático...

    Marek Zelený18.6.2021
  • PRU58 lehce otevřelo

    Po předlouhých měsících se sen stal skutečností. Nejrozkvetlejší restaurace v pražských Holešovicích otevřela formou soft openingu 8.6.2021. Zatím se rozkoukává, ale...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Mochi by MOTIKO: zmrzlinový kousek štěstí

    Všechny milovníky zmrzliny, studených dezertů a inovativních konceptů jistě potěší otevření prvního butikového stánku Mochi by Motiko v přízemí OC Nový...

    Jan Pešek17.6.2021
  • Lednice plná zážitků ve vinařství ANNOVINO

    Romantika, víno, pohoda. Oblíbená vinařská destinace Lednicko – Valtický areál připravila pro své návštěvníky parádní kolekci zážitků. Od romantické plavby lodí...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Léto ovládne růžové víno

    Grilování s přáteli na zahradě či večeře s rodinou na prohřáté terase patří k zážitkům, kterých si dnes vážíme mnohem víc,...

    Marek Zelený17.6.2021
  • Prague Caviar Week za dveřmi

    Pravý kaviár bývá označován za černé zlato, a to nikoli bezdůvodně. Jeho cenu určuje nejen dostupnost, ale také rozdíly v kvalitě...

    Jan Pešek16.6.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.