Sociální sítě
Nahoru

Óda na tatarák v La Verandě

Jako čtyři mušketýři, jeden lepší než druhý, všichni inspirativní a plní překvapení. Parádní Kvarteto tataráků, které pro své hosty namíchal šéfkuchař staroměstské La Verandy Petr Finn Boštík, názorně ukazuje, že tatarák si stále drží pozici jedné z nejvděčnějších a nejzajímavějších světových specialit. I když od jeho vynálezu uplynulo již více než sto let – jemně nasekané a rafinovaně dochucené syrové hovězí maso se poprvé začalo servírovat v předválečné Paříži.

V rámci tradiční akce Kvarteta se v La Veranda přesvědčíte, že kreativní podoby tatarského bifteku jsou téměř nevyčerpatelné. Ve verzi inspirované italskou gastronomií překvapí propojení chutí masa, uzeného žloutku, lanýžů a lískových oříšků (tento tatarák je na stálém menu), ve francouzské verzi se již tradičně sází na kapary, okurky Cornichons a dijonskou majonézu, naopak v české verzi můžete odhalit jemné tóny petrželky. Nebo vás zaujme v japonská podoba tataráku s nakládanými houbami a wasabi?

Všechny tataráky budeme připravovat z flank steaků z irského hovězího, které není tak tučné a dobře se s ním pracuje,“ vysvětluje šéfkuchař Petr Finn Boštík s tím, že se ve svých tatarákových verzích pokusil sladit nové trendy s oblíbenou klasikou. „Mě osobně nejvíce těší česká verze, protože tam nejlépe vynikne samotná chuť hovězího masa. Milovníky kreativní kuchyně určitě pobaví náš Japonec, se zajímavým prolnutí chutí masa, marinovaných hub Shimeji a Wasabi majonézy,“ uzavírá šéfkuchař.

Kvarteto tataráků bude v La Verandě k dispozici od pondělí 30. března do neděle 5. dubna. Tento tatarákový čtyřboj je prezentován jako vydatný předkrm nebo startovací varianta určená k šérování pro dvě osoby.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.