Sociální sítě
Nahoru

Recept na podporu tuzemských restaurací

Příštích několik dnů až týdnů mohou být pro českou gastronomii likvidační. Už teď některé restaurace zcela uzavřely svůj provoz, ostatní evidují pouze zlomek tržeb. Pomoci podnikům přežít můžeme velice jednoduše a navíc v souladu s veškerými doporučeními vlády i hygieniků. Vemte si obědy nebo večeře ze svých oblíbených podniků s sebou domů. Objednat si můžete i online a jídlo si v restauraci pouze vyzvednete. Dojde tak k minimálnímu styku a pomůžete českému gastru přežít.

Podobně jako web www.kde-se-najim.cz bude fungovat i aplikace pro objednání jídla k vyzvednutí. Co nejdřív bude dostupná na App Store i Google Play pod účtem Storyous. Kdokoliv si ji jednoduše stáhne do mobilu a aplikace vyhledá restaurace v okolí, které nabízejí možnost vyzvednout si jídlo s sebou. Jako host si už jenom vyberete položku z menu, zaplatíte kartou skrze aplikaci a vyzvednete si jídlo ve výdejním okénku.

Během víkendu jsme zaznamenali až 84% mezi týdenní pokles tržeb ve více než 3 000 podnicích, kterým dodáváme pokladní systémy. Takové výpadky příjmů jsou pro gastro provozovny likvidační, i kdyby trvaly jenom několik dnů. Pro záchranu restaurací bude klíčové objednávání jídla s sebou, na které spoustu lidí dnes zapomíná, je to však velmi bezpečná a státem povolená možnost teplého jídla a zároveň i možností, jak pomoci restauracím přečkat toto těžké období,” komentuje současnou situaci Igor Třeslín, CEO společnosti Storyous, která restauracím dodává pokladní systémy a teď se snaží spolu s ostatními předními představiteli českého gastra pomoci podnikům přežít.

Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy, aktuálně zpracovává 10 procent obratu v české gastronomii.

Web www.kde-se-najim.cz vytvořil mapu podniků, které jsou i nyní otevřené a nabízejí možnost vzít si jídlo či pití s sebou. Od zítřka bude možné z webu přímo objednat jídlo u konkrétní restaurace, zaplatit online kartou a jídlo si jenom vyzvednout ve výdejním okénku. Všechny restaurace, které zůstaly otevřené, se mohou registrovat přímo na webu www.kde-se-najim.cz, nebo přes chat na Facebooku Storyous. Shromažďují se zde i jakékoliv další tipy, které pomohou podnikům přežít.

Zásob jídla máme teď doma všichni více než dost, ale zkuste sobě i dětem alespoň párkrát v týdnu vzít oběd nebo večeři z oblíbené restaurace. Tam mají taky na skladě množství kvalitního jídla, které se může do pár dnů slabého provozu zkazit a tím ještě víc oslabit šanci restaurace přežít toto období,” dodává Třeslín.

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.