Nadace a pomoc | 26.3.2020 | Jan Lidmaňský

Biker Kristián Hynek pomáhá s plánem B

Tuzemský řetězec Bageterie Boulevard jako by přitahoval osobnosti s dobrým srdcem, které dnes, v těžké chvíli, ze všech sil pomáhají. Ze slavných kuchařů lze zmínit například jméno Jana Punčocháře, který kdysi pro značku vytvářel menu a dnes v přední linii, spolu se Zdeňkem Pohlreichem, „vaří nepostradatelným“, jako jsou hasiči, policie a lékaři. Společensky odpovědná je i další ikona českého světa, tentokráte se však nejedná o kuchaře, ale vicemistra světa v MTB maratonu Kristiána Hynka. Spolu s Petrem Cichoněm, majitelem restaurací Bageterie Boulevard, iniciovali kampaň na pomoc rozvozu polévek zaměstnancům odběrových míst pro odběr vzorků za účelem testů na koronavirus.
Kristián Hynek, české želízko v ohni nejnáročnějšího závodu horských kol na světě, Cape Epic, měl v těchto dnech spolu s Martinem Stoškem reprezentovat tým Future Cycling Northwave v Jižní Africe. Věhlasný závod dvojic, který měl probíhat právě tento týden, měl být zároveň vyvrcholením zimní přípravy a jakousi sladkou tečkou sportovní kariéry – jenže intenzivní trénink padly vniveč z důvodů zrušení podniku kvůli nebezpečí nákazy nemocí Covid-19. Kristián však v Praze nelení a svolal aktivní cyklisty s vidinou pomoci.
Nemůžeme pomoct všem, rozhodli jsme se ale, že denně dodáme porci naší teplé kvalitní polévky těm, kteří pracují obětavě, neúnavně a na rizikovém místě,“ nechal se slyšet Jiří Štěpánek, provozní ředitel Bageterie Boulevard. „Děkujeme Kristiánovi a českým cyklistům, že v době nezávodění nabídli svou energii těm, kteří teď nemají sílu ani čas chodit si pro jídlo či nápoje k prodejním okénkům,“ dodává.
Kristián Hynek touto iniciativou navíc motivuje k dostatku pohybu a neustálému posilování odolnosti. „Závodění musí počkat. Ale kolo do sklepa neházím. Pohyb beru jako součást života a teď i jako způsob jak posílit imunitu. Jsem rád, že Bageterie Boulevard přišla s plánem B,“ říká na kameru při rozhovoru do České televize před výdejovým okénkem na pražském Vítězném náměstí.
Děkuji Kristiánu Hynkovi a jeho příznivcům za to, že v době, kdy nemohou závodit, zdarma rozvážejí naši polévku pracovníkům odběrových míst, kde teď probíhá úplně jiný a moc důležitý závod. My v Bageterii Boulevard se připojujeme k jeho výzvě neházet kola…a za mě ani tenisky do sklepa, protože zdravý pohyb musíme pěstovat jako základ silné imunity a zdraví,“ nechal se slyšet Petr Cichoň. Cyklisti tak budou moc pomáhat každý den. Přesné informace však budou teprve na Facebooku společnosti uveřejněny.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz