Sociální sítě
Nahoru

Jedna z nejdražších knih světa v nabídce i v Čechách. Podepsal jí osobně dalajláma.

Pro Českou republiku se podařilo získat další z unikátů světa umění. Stejně, jako jsou u nás úspěšné vysoce komplikované hodinky s cenovkami v řádech milionů, užitné umění v podobě ručně vyráběných skleněných solitérů nebo například extraordinární pušky s rytinami vyráběnými na zakázku, tak je český trh poměrně silný i co se týče sběratelství knih. Ano, i ty mohou být zajímavou investicí, jejíž hodnota s léty může růst.

Jednou z těch, jež mají investiční potenciál je fotokniha Murals of Tibet, kterou vydalo slavné nakladatelství Taschen. To se soustředí na stolní fotoknihy mapující životy a díla těch největších ikon světa. Pod tímto věhlasným nakladatelským domem vyšla například publikace vyprávějící život Davida Bowieho, dílo Salvatora Dalí či fotografie Petera Lindbergha, který stojí i za slavnými kampaněmi hodinářských ikon IWC či Baume & Mercier.

Kniha Murals of Tibet je však jiná a vžitému pojmu „table book“ dává zcela nový rozměr. Svými rozměry se totiž řadí k největším knihám, které kdy byly vydané. To se samozřejmě odráží i v ceně, a s cenovkou 299 000 Kč se jedná zároveň o jednu z nejdražších.

Fotografie Thomase Lairda zachycují velkolepé buddhistické nástěnné malby a jejich spirituální bohatství. Této mimořádné publikaci věnoval více než deset let svého života, během kterých cestoval i do nejodlehlejších koutů Tibetu. Exkluzivitu tohoto díla podtrhuje fakt, že jde o první souborné dílo těchto maleb na světě.

Uznání tomuto významnému počinu, který napomáhá zachování tibetské kultury, projevil i Jeho Svatost 14. dalajláma. Sběratelská edice ve velikosti SUMO vyšla v celosvětovém nákladu 998 kusů, jež jsou všechny podepsány Jeho Svatostí 14. Dalajlámou. Knihu navíc doplňuje jedinečný designový stolek, který navrhl oceňovaný japonský architekt Šigeru Ban. V České republice je možné tuto knihu objednat exkluzivně prostřednictvím společnosti nakladatelství Slovart.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.