Sociální sítě
Nahoru

Bvlgari zintenzivňuje pomoc v boji proti Covid-19

Bulgari neustále podporuje vědeckou a lékařskou komunitu v jejich boji proti koronaviru. Měsíc poté, co značka oznámila štědrý dar pro nemocnici Spallanzani, který jí má pomoci získat nový nejmodernější 3D mikroskop s vysokým rozlišením, přichází s dalším příspěvkem pro celonárodní kampaň v oblasti prevence, boje a eradikace Covid-19.

Bulgari je součástí LVMH Group, světového lídra v oblasti luxusních produktů a provozovatele rozsáhlé retailové sítě. Mateřská skupina minulý týden oznámila podobnou podporu francouzským zdravotnickým orgánům a vyrábí ve svých laboratořích pro parfémy a kosmetiku (Dior, Guerlain, Givenchy) přibližně 50 tun týdně dezinfekčního gel, který bude jako velkorysý dar distribuovat do francouzských nemocnic Skupina také zadala čínskému dodavateli objednávku značného množství masek. Prvních 10 milionů masek dorazí do Francie tento týden. Skupina také v současné době hledá způsob, jak poslat několik milionů roušek do Itálie a Španělska.

Římská šperkařská značka se spolu se svým dlouholetým partnerem pro výrobu parfémů, společností ICR (Industrie Cosmetiche Riunite, Lodi) rozhodla věnovat řádově stovky tisíc balení desinfekčního gelu na ruce. Desinfekční přípravek bude přednostně dodáván do všech zdravotnických zařízení prostřednictvím Protezione Civile (italský organ v oblasti civilní ochrany).

Dle mého názoru Bulgari, jako významný ekonomický aktér a symbol Itálie, nese odpovědnost za pomoc a podporu k úsilí jednotlivých států v prevenci Covid-19, boji s tímto virem a jeho eradikaci. Díky našim odborným znalostem v oblasti výroby parfémů jsme spolu s ICR dokázali vyvinout čisticí gel na ruce se sanitizérem, který bude vyroben v naší továrně v Lodi, kde se vyrábějí naše luxusní parfémy a hotelové vybavení. Jsme si vědomi obtížné situace, kterou v současné době procházíme, a věříme, že je naší povinností přispívat svými znalostmi a výrobními kapacitami k jejímu řešení. Děkujeme italským orgánům civilní ochrany, které se postarají o dopravu a distribuci,“ uvedl generální ředitel společnosti Bulgari Jean-Christophe Babin.

Gelový přípravek na mytí rukou bude distribuován v 75ml recyklovatelných lahvích prostřednictvím Protezione Civile (italské oddělení civilní ochrany), aby pomohl nejkritičtějším článkům infrastruktury, které jsou dnes v první linii boje s virem. Bulgari plánuje v příštích dvou měsících vyrobit stovky tisíc lahví.

Náš vědecký výzkumný a léčebný ústav je instituce s národním a mezinárodním záběrem,” vysvětluje generální ředitelka nemocnice Spallanzani Marta Branca „a jako taková musí po linii vědeckého výzkumu nejen reagovat na mimořádné události, ale především podporovat naději na nalezení léku a vakcín na tento typ infekce, ale i na jiná závažná infekční onemocnění. Podpora ze strany Bvlgari nám dává skutečný pocit stabilní a trvalé spolupráce.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.