Sociální sítě
Nahoru

Nemocnice Na Homolce zahájila měření teploty návštěvníků termovizní kamerou, darem od společnost Hikvision

Po jediném dnu testování uvedla Nemocnice Na Homolce do ostrého provozu termografickou kameru, která dokáže měřit tělesnou teplotu s přesností 0,5 stupně Celsia až u 15 osob v záběru. Nemocnici ji darovala společnost Hikvision, ta ji také v pondělí do prostor hlavního vchodu nainstalovala. Bezkontaktní screening pomůže odhalit rizikového pacienta, aniž by k němu musel přistupovat zdravotník s bezkontaktním teploměrem.

Termovizní kamery dokážou s vysokou přesností změřit teplotu na vzdálenost až devíti metrů a detekovat zvýšenou tělesnou teplotu. Právě ta je jedním z indikátorů onemocnění Covid 19. Poskytnout vysokokapacitní kameru a potřebné vybavení do jedné z nejvýznamnějších pražských nemocnic nám dává smysl a jsme rádi, že nemocnice vyhodnotila její přínos tak brzy a mohli jsme testovací provoz zkrátit na jediný den, oproti původnímu 7 dennímu plánu,“ říká Milan Mareš ze společnosti Hikvision, předního výrobce a prodejce kamerových systémů.

Tento chytrý bezkontaktní screening tělesné teploty nám pomůže odhalit rizikového pacienta, aniž by k němu musel přistupovat zdravotník s bezkontaktním teploměrem. Testovací provoz ukázal dostatečnou přesnost měření tělesné teploty pro účely základní triáže pacientů a návštěvníků vstupujících do nemocnice. Děkujeme společnosti Hikvision za tento užitečný dar,“ řekl ředitel Nemocnice Na Homolce Petr Polouček.

Termografické kamery Hikvision umožňují detekování zvýšené tělesné teploty v reálném čase s vysokou přesností na 0,5⁰C a to i bez nutnosti použití kalibračního bodu, známého také jako „blackbody“, tak jak tomu často bývá u konkurenčních výrobků. Doporučená vzdálenost je dle typu kamery od 1 do 9 metrů. V případě kamery DS-2TD2636B-15/P, která je instalována v Nemocnici Na Homolce, je možné provádět plošnou kontrolu 10 – 15 pohybujících se osob současně bez nutnosti fyzického kontaktu. Naměřená teplota se ihned zobrazí na displeji, v případě, že kamera rozpozná osobu se zvýšenou teplotou, spustí se alarm na nahrávacím zařízení. Kamery jsou vybaveny inteligentní funkcí pro rozpoznání lidského těla a dokážou tak eliminovat falešné poplachy způsobené jinými zdroji tepla.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.