Sociální sítě
Nahoru

Hodinky Delma klanící se výročí Antarktidy

Od prvního oficiálního objevení Antarktidy, tedy kontinentu v přesném protipólu Arktidy, uběhlo již 200 let. Při této příležitosti se odhodlala švýcarská značka Delma odhalit své „tool watch“, jež právě tuto událost připomínají. Na designu letošní novinky Oceanmaster Antartica se podílel i ambasador značky, profesionální jachtař Nick Moloney, kterého tyto hodinky provázely během únorové expedice na Antarktidu. Ta se uskutečnila právě k dvoustému výročí objevení tohoto kontinentu – což bylo na konci ledna roku 1820.

Samotné hodinky disponují poměrně robustním ocelovým 44mm pouzdrem, které bylo konstruováno záměrně tak, aby skvěle sedělo jak na holém zápěstí, tak i přes bundu či neopren. Nabízí tedy krásně vyvážené proporce a díky tomu skvěle vynikne i číselník v modré barvě, který evokuje zbarvení ledu. Za šera pak přijde vhod luminiscenční zvýraznění ruček a indexů, což je nezbytné i při potápění. Hodinky totiž mají i heliový ventil pro případné práce pod vodou a bez problémů zvládnou tlak 50 baru – tedy zhruba 500 m.

Motiv Antarktidy nechybí vyvedený ani na dýnku, které chrání osvědčený automat ETA 2824. Zajímavé je, že i s dostupnou cenou 38 900 Kč dokáže Delma věnovat část svého zisku neziskové organizaci Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC), která se ochraně Antarktidy, této fascinující části naší planety, věnuje. Pro celý svět vznikne pouze dvě stě exemplářů, přičemž do nabídky jsou dostanou i v omezeném množství v Čechách.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.