Sociální sítě
Nahoru

Kampa Group vaří, vozí a pomáhá

Z romantického ostrova po celé Praze. Těžké časy „domácího vězení“ mění strategii restaurací a pozadu nezůstává ani oblíbená restaurace Kampa Park, vyhlášená svou romantickou polohou i skvělou kuchyní. A když nyní hosté nemohou na ostrov, musí se jídlo vydat za nimi. Nejen do rodin věrných hostů, ale také za lékaři a sestrami do Motola či do domova s pečovatelskou službou.

Všechna jídla jsou připravena tak, aby neutrpěla transportem ani skladováním, proto jejich součástí nejsou přílohy (těstoviny či rýže), které ve vařené podobě převážet bez chuťové újmy prostě nejde. Nabídka pokrmů je poměrně pestrá, od české po asijskou „koloniální“ kuchyni, od ryb a krevet až po steaky. Nechybí ani svíčková s masem, jelení kýty či líčka na červeném víně.

Největší poptávka je po indické specialitě Tikka Masala, velkou oblibu si získal také losos v listovém těstě a polévka z červené čočky. Já osobně mám největší radost z dezertu cheesecake, neboť cukrařina je pro nás kuchaře vždycky velká výzva,“ svěřuje se šéfkuchař Kampa Parku Marek Raditsch, který má celý projekt „Home-delivery“ na starosti.

Jak jednotlivé položky do menu vybíral? „Jsou to jídla, která jsou u našich hostů oblíbená a současně není s jejich finální přípravou doma téměř žádná práce. Stačí si uvařit jen přílohu a můžete servírovat,“ vysvětluje Marek Raditsch s tím, že v nabídce jsou také pokrmy pro vegetariány či vegany. Všechna jídla jsou vakuově zabalena a v lednici vydrží týden.

Zdaleka ne všechno uvařené jídlo míří k platícím klientům. „Jednou týdně vozíme obědy lékařům a sestrám do Nemocnice Motol, na infekční oddělení, na JIP a na urgentní příjem. Dále vozíme jídlo do Domu s pečovatelskou službou na Praze 15,“ popisuje Marek Raditsch projekt Kampa pomáhá. Ten restaurace rozjela společně se svým dodavatelem – Velkostatkem Tetín, který pro Kampa Park zajišťuje maso.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.