Sociální sítě
Nahoru

Návrat v krabičce

Štěpán Návrat se současné situace nezalekl, a kromě svého letitého rozvozu Café Buddha Norská přichází s novinkami, které tu ještě nebyly. Gastronomie nesmí zahálet a musí pokračovat dál s přidanou hodnotou.   Neotřelý fine dining na pražské scéně Benjamin, přináší v nečekané době krabičkovou novinku, kterou nechce devalvovat fine dining jako takový. Majitel a executive chef Štěpán Návrat přišel na možnost, jak lidem nabídnout nevšední chuťový zážitek, a přitom reálně nebořit kult fine diningu. Na Dámejídlo.cz vzniká sekce Pražská kuchyně, která je. Nejedná se o kreace, které byly a budou součástí menu v Benjaminovi.

Krabičky budou plněny kvalitními pokrmy, vždy v omezeném množství a koncentrovanými chutěmi, které zajišťují farmářské suroviny. Právě i kvůli farmářům tento projekt vzniká. Ani oni nesmí kvůli situaci vyhazovat své vypiplané produkty. „Rozhodli jsme se jít hlavou proti zdi. To si dělám legraci. Pražská kuchyně je počin, který zaměstná lidi a zpracuje suroviny, jež by neměly uplatnění. Nehrajeme si na fine dining v krabičce, to ani nejde. Benjamin předváděl a zase bude zážitkovou gastronomii. My teď můžeme jen dělat kvalitní gastro. Naše jídlo je jiné než hotovky od mnohé konkurence. Dlouhá příprava, omezený počet porcí a kvalitní ingredience. Menu je rozdělené na klasiku, která nabízí například telecí řízek, svíčkovou na smetaně či dančí guláš a poté Benjaminův balíček, který je určený pro 2 osoby, protože chceme gastronomický zážitek navodit alespoň druhou osobou. Startujeme nyní a Benjaminův balíček bude k objednání přímo u nás. Tedy norska@benjamin14.cz či na telefonech 774 141 432 a 774 262 151,“ říká Štěpán Návrat.

Pražská kuchyně s kvalitní klasikou tedy k objednání přes Dámejídlo.cz a Benjaminův balíček, který je koncipován jako degustační menu – dva předkrmy, polévka, hlavní chod a dezert pro 2 osoby, přímo v Benjaminu. Cena menu činí 750 Kč za pětichodové menu. „Každý týden bude jiná nabídka a celé to vzniklo, abychom našim klientům zkrátili čas, než zase společně zasedneme u našeho kulatého stolu,“ dodává Štěpán Návrat. Fine dining balíček z Benjaminu je dotažený k dokonalosti. Lze ho totiž objednat i s vinným párováním. Za 300 Kč dostane degustační menu jiný rozměr v podobě 0.2 l výběrového vína ke každému chodu. Zajímavostí je, že hranice Prahy nejsou pro tým Benjamin limitní. Mapa rozvozů sahá i do pražských příměstských obcí. Tedy Benajmin nezná hranic Prahy.

Café Buddha Norská je již stálicí v krabičkovém servisu. Nyní však na Dámejídlo.cz vzniká nová sekce Vietnamská tržnice by Café Buddha . Je to reakce na silnou poptávku, která v posledních dnech vyvstala. Dále je to výběr vietnamských jídel, které klienty při oblíbených kurzech vaření v Café Buddha nejvíce bavily. Od této chvíle si můžete objednat klasické vietnamské pochoutky na jednom místě – imaginární tržnice. Počkejte až kurýr váš výběr doveze, rázem se ocitnou vaše chuťové pohárky v tornádu emocí a vzpomínek.

Více z rubriky Degustace

  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.