Sociální sítě
Nahoru

Výjimečné ručně vyráběné postele Le Chomat

Pražský a bratislavský showroom Le Chomat již brzy otevře opět své prostory, aby přivítal zákazníky jedinečných postelí na míru a s nimi spojeným příslušenství. Láká hned na novinku, a to na postel Chain, které měla být původně představena na výstavě For Interior v Praze.

Le Chomat se snaží zachovávat rodinnou tradici řemesla, lásky k tvorbě a úctu k dědictví generacemi předávaného know-how. Výjimečnost jejich postelí je dosažena citlivým spojením tradice ruční výroby a designu, což je také důvod, proč je každá jedinečná, podtrhující individualitu a vkus budoucího majitele.

Le Chomat je jedním ze symbolů světa luxusních postelí a matrací, vyráběných výhradně ručně a z nejkvalitnějších přírodních materiálů. Už začátkem 19. století bylo vyhlášené jméno právě v oblasti truhlářství a čalounictví a k ručně vyráběným výrobkům dělaných na zakázku kromě čalouněného nábytku patřily právě i postele. Historie rodiny však sahá ještě dál, a to až do 18. století ve Francii, a to konkrétně do města Saint-Étienne ve francouzském středohoří rozprostírajícího se nedaleko Lyonu. Théophile Chomat, jeden ze synů početné rodiny Francoise Chomata, odešel před první světovou válkou na území středních Čech s úmyslem pokračovat v rodinné tradici. Jeho plány však zhatila nejistota období 1. a 2. světové války. I navzdory těmto nepříznivým rokům se pokoleními nadále předávala řemeslnická a čalounická profese a preciznost, láska k tvořivosti, pokora k přírodě a úcta k rodině. Přelomovým obdobím se stal až konec 90. let minulého století, kdy nastaly příznivé podmínky pro naplnění rodinných snů. „Právě nezapomenutelné vzpomínky na dědečka, který s láskou ve své dílničce opracovával každý kus nábytku a vdechoval život svým výrobkům, nás vedly k myšlence propojit současnost s nostalgií minulosti, a tak obnovit na čas přerušenou nit krásné rodinné tradice Le Chomat,“ prozrazuje Roman Chomát.

Každá postel Le Chomat je vyrobena na zakázku a ručně. Dodržují přitom osvědčené tradiční postupy ruční výroby a precizní provedení s důrazem na každý detail. Při její výrobě vycházíme vstříc individuálním požadavkům budoucích majitelů na rozměry, tuhost matrace, či typ použitých čalounických materiálů. Současně respektujeme specifičnost každého z partnerů a jejich rozdílnost v hmotnosti a v nárocích na pocit pohodlí. Naše postele jsou vyrobeny tak, aby partnerská matrace byla stejně vysoká i v případě, že se každý z partnerů rozhodne pro odlišnou tvrdost matrace,“ dodává.

Postele Le Chomat jsou tedy výsledkem týmové práce. Od návrhu postele až po konečnou kontrolu kvality je do výroby jedné postele zapojeno i více než dvacet řemeslníků. Úzká spolupráce všech zúčastněných, s využitím jejich neustále se zdokonalujících jedinečných dovedností, vrcholí v samotném díle nejvyšší kvality.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.