Sociální sítě
Nahoru

Grand Seiko plánuje nové studio

Japonská ikona luxusních hodinek, značka Grand Seiko, nepřestává hledět dopředu. Je totiž na začátku již druhého šedesátiletého cyklu, což v zemi vycházejícího slunce znamená, že se nachází na samotném začátku nové vzrušující éry, která má započít představením nového výrobního studia. Jeho brány se slavnostně otevřou už za necelé dva měsíce, tedy v červnu letošního roku, a to nedaleko původní manufaktury Morioka Seiko Instruments ve stínu majestátní hory Iwate.

Studio bude domovem hodinářů, kteří sestavují a upravují výhradně mechanické hodinky Grand Seiko. Bylo tedy navrženo s ohledem na větší výrobní kapacitu v budoucnosti a potenciální rozšíření kolekcí hodinek, protože v původní budově se značce věnovala jen hrstka hodinářů – ostatně stejně jako sesterskému brandu Credor. Nové studio se navíc stane výstavním prostorem, tedy jakýmsi firemním muzeem, ve kterém budou moci návštěvníci obdivovat nejenom historii, ale také osobnosti, jež v ní figurovaly či nerealizované projekty.

Nové studio bude tedy zcela novou samostatně stojící budovou o rozloze 1 975 metrů čtverečních. Dle japonských požadavků na klid a sounáležitost s přírodou bude obklopeno stromy, skrz které bude možné obdivovat svahy hory Iwate. Není divu, že pro tak důležitou stavbu si japonský gigant Seiko nevybral nikoho jiného, nežli místní legendu architektury Kengo Kumu, jež proslul právě svými dřevěnými konstrukcemi a stavbami nesoucí obdobnou filosofii, jakou razí atelier Grand Seiko – „Nature of Time“.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.