Sociální sítě
Nahoru

Luxusně a trendy na zahradě

Potřebujete si na chvilku odpočinout v zeleni a zapomenout na svět? Stačí najít tichý kout na své zahradě a k tomu si pořídit pohodlný zahradní nábytek.

Luxusní precizně zpracovaná rohová pohovka Martinique potěší vzhledem a robustní podnoží z tropického eukalyptu. Ta je doplněna silnostěnným výpletem z kvalitního ratanu. Příjemné posezení zaručují pohodlné nadýchané polstry.

Zahradní nábytek by měl být opravdu odolný, aby ho nezničily první sluneční paprsky či pár dešťových kapek, a zároveň mít nadčasový design, aby zdobil i po letech. Záleží jen na vás, jestli si vyberete nábytek z tradičních nebo nových materiálů.

Jaké materiály nabízí trh?

Tropický eukalyptus má velice tvrdé, odolné, a přitom lehké dřevo, které bez problémů odolává povětrnostním vlivům včetně kyselých dešťů ve městech. Vyniká barevnou stálostí a medovým zbarvením s nádechem do červena. Jeho jednoduché, stylové tvary zapadnou do každé zahrady a vy ho už jen barvou potahů doladíte podle svého vkusu.

Robustní stůl Colosseum je vyroben z odolného exotického dřeva teaku, které vyniká svou pevností a životností a skvěle odolává i nepříznivým venkovním podmínkám. Díky otočné středové části mají všichni vše snadno po ruce.

Teak patří k nejcennějším dřevinám vůbec. Toto tropické dřevo s vysokým obsahem kaučuku a přírodních olejů je velmi tvrdé, pevné a pružné zároveň. Díky tomu se s přehledem vyrovná s extrémními venkovními vlivy, odolává střídání teplot, slunečnímu záření, škůdcům i kyselým dešťům. Klidně může stát pod širým nebem hned vedle bazénu, protože mu neublíží vlhkost. Ošetřovat ho můžete vhodným olejem pro daný typ dřeva, abyste se vyhnuli případné změně barevného tónu, ale materiál je sám o sobě dostatečně odolný a své vlastnosti neztrácí ani po letech.

Elegantní a stylový umělý ratan se skvěle kombinuje se dřevem i jinými materiály. Ratanový nábytek má dvě hlavní výhody – minimální požadavky na údržbu a nízkou hmotnost, díky které můžete nábytek snadno přenášet z místa na místo.

Variabilní sestava nízkého sezení Portals z hliníku a běleného eukalyptového dřeva má moderní design, který vytváří elegantní a vzdušný dojem. Pohovky s polstrovanými polštáři a odkládací stolky můžete dle fantazie, prostorových dispozic a počtu hostů donekonečna kombinovat a modifikovat.

Pokud máte raději moderní a čistý design, možná vám budou více vyhovovat jednodušší linie nábytku ze slitiny hliníku a mědi. Pro ten je charakteristické spojení stability a pevnosti s až překvapivě nízkou hmotností konstrukce. Jeho povrch nebledne a je téměř bezúdržbový. Čištění zvládnete hadříkem a vlažnou vodou. Perfektně zapadne do konceptu moderní zahrady.

Nábytek z tahokovu je pro venkovní použití jako stvořený. Díky speciální povrchové úpravě je celoročně odolný vůči povětrnostním podmínkám i slunečnímu záření a jeho povrch nebledne. A to, že je prakticky bezúdržbový, ocení snad každý.

Křesla jsou základ

Kromě vás na nich bude sedět také celá rodina a všichni hosté. Strávíte na nich většinu času u zahradního jídelního stolu, pak stačí polohovací křeslo jen sklopit a položit se do slunečních paprsků. O kousek dál ve stínu v jeho pohodlí možná sáhnete po oblíbené knize nebo po koupeli v bazénu usednete k osvěžujícímu drinku. Budete tedy chtít kvalitu a dobrý vzhled, který také ladí s designem okolí.

Stůl Santiago je vyroben osvědčeným tradičním truhlářským postupem z jádrového teaku. Vyniká tak svou pevností a životností. Díky konstrukci s křížovými vzpěrami získáte více prostoru pro nohy při sezení u stolu i při pohybu kolem něj. Doplňují ho křesla Devi s masivní podnoží z teakového dřeva a výpletem z krouceného vlákna VIRO Polyfiber.

Křeslo by mělo být stabilní, pohodlné a jednoduché na údržbu. Základem jsou kvalitní materiály a zpracovaní. Stabilitu zajišťuje pevná konstrukce, poctivě řemeslně zpracované kovaní, galvanizované šroubové spoje, případně spolehlivý systém uchycení tkaniny ve dřevěném nebo kovovém rámu. Odolnost zvýší a životnost prodlouží povrchová úprava, chránící proti povětrnostním vlivům a slunečnímu záření. Zárukou pohodlí jsou pak područky, vícestupňové polohovaní pro opření zad, případně ergonomické tvarovaní opěradla či sedáku. A jestliže toužíte po opravdu měkkém posezeni, sáhněte po křesle s vrstveným polstrováním nebo po samostatném polstrovaném potahu navíc.

Relax spojený s grilováním

K létu neodmyslitelně patří také venkovní grilování spojené s dobrým jídlem a pitím. A proto by na zahradách neměl chybět pořádný gril. Nejčastější volbou bývají grily plynové, které jsou oblíbené především pro skvělý výkon a snadnou obsluhu před i během grilování. Okamžité vznícení hořáků zajistí elektronický spínač a regulace teploty je díky samostatně ovládaným hořákům a integrovanému teploměru hračkou. Pod uzavřeným víkem rozpálíte topeniště na vysokou teplotu za 10-15 minut. Navíc technologie TRU-Infrared legendární americké značky Char-Broil mění teplo z hořáků v rovnoměrně proudící infračervené záření. Díky němu se maso nepřipaluje, nevysouší, je extra šťavnaté, má křupavou kůrku, a ještě mu odpařovaný tuk dodává intenzivnější chuť i vůni.

Plynový gril Professional 3400S americké značky Char-Broil je vybaven unikátním systémem TRU-Infrared, který využívá infračervené záření pro přípravu lahodného šťavnatého masa s křupavou kůrkou na povrchu.

Hitem mezi grilovacími fajnšmekry jsou hybridní grily, které umožňují grilovat na plynu i dřevěném uhlí. Jaký postup zvolíte, je tedy jen na vás. Přechod z plynu na uhlí a naopak je otázkou necelé minuty. Zásobník s dřevěným uhlím jednoduše vložíte mezi rošt a plynové hořáky, které uhlí rozpálí rychle a rovnoměrně. Pak už můžete s využitím obou metod během procesu přípravy masa donekonečna experimentovat

Elektrické grily si obvykle volí příznivci grilování na menší terasy nebo balkóny. Jsou skvělým řešením pro malé prostory s přístupem k elektrické síti a díky tomu, že neprodukují více kouře než běžné pečení nebo smažení, je můžete využít i v interiéru.

Více informací o výrobcích a cenách na www.mountfield.cz

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.