Sociální sítě
Nahoru

Kouřové číselníky jsou v kurzu, v nabídce je má i Epos

Tak zvané kouřové číselníky se staly velkým trendem posledních tří let. O jejich zřejmě největší rozmach současnosti se zcela jistě zasloužila kultovní manufaktura H. Moser & cie., nicméně myšlenku postupné změny barvy lze vypozorovat u kreativně smýšlejících hodinářských značek už na přelomu 60. a 70. let minulého století. Ale stejně jako v módě, tak i ve světě hodinek, se točí trendy v kruzích – bylo tedy na čase, aby tuto starou a vlastně sexy myšlenku někdo vzkřísil. Dalšími ze silných hráčů, kterým nelze silný vliv na ostatní odepřít, byly například manufaktury Audemars Piguet, Rolex či Patek Philippe. Během relativně krátké doby se tento fumé, tedy kouřový či postupně tmavnoucí odstín barvy, vzor dostal na plochu číselníků i dalších značek.

Po boku silných hráčů, jakými je například Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer či Glashütte Original oslovilo kouzlo těchto číselníků i producenty středního segmentu, mezi něž patří Oris, Tutima, ale také švýcarský Epos. Ten vsadil u právě odhalené novinky řady Collection Passion na zelenou a modrou barvu číselníků, jež se v krajích proměňují až v černou. Eleganci společenských hodinek podtrhují i aplikované indexy, které však pro přehlednost v šeru nesou nános luminiscence, ostatně stejně jako hodinová a minutová ručka.

Ocelové pouzdro hodinek, které měly být původně odhaleny na veletrhu BaselWorld 2020, dosahuje v průměru příjemných 41 mm, přičemž v nabídce bude jak na koženém řemínku, tak na ocelovém náramku. Zajímavým krokem bylo i využití zlaceného PVD ukazujícího se po dlouhé době jako velmi žádané. Epos tak dokáže skvěle cílit na zákazníky vyhledávající své první mechanické hodinky vhodné do obleku.

Proto také nechybí transparentní dýnko z minerálního skla umožňující průhled na ženevskými pruhy dekorovaný strojek dodávaný stále společností ETA. Výška 10,4 mm pak zajišťuje dostatečnou robustnost – hodinky tak na zápěstí opravdu vyniknou. Nepřehlédnutelná je i poměrně masivní korunka.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.