Sociální sítě
Nahoru

Když se láska k čtyřnohým kamarádům spojí s vůní kávy

Láska ke zvířatům, konkrétně ke kočkám, spojená s velkou empatií zdravotní sestřičky Lucie Herákové a snem vytvořit místo, kde lékem není pouze útulné prostředí a káva, ale především předení a laskavost kočiček, dala vzniknout oblíbené rodinné Kočičí kavárně na Smíchově v Praze ve Vodní ulici číslo 7. Příběh se zde začal psát před pěti lety, kdy si Lucie uvědomila, že by ráda realizovala místo, kde se se zvířaty pomazlí i lidé, kteří z nejrůznějších důvodů domácí mazlíčky chovat nemohou.

První kočičí kavárna byla otevřena v roce 1998 v Thajsku. Felinoterapie neboli léčba kočkou je termín poměrně zavedený v Americe a Anglii. U nás se s těmito krasavci rádi pomazlíme, aniž bychom někdy tušili, že se tím i léčíme a pak si zpětně říkáme, že je nám lépe. Blízká přítomnost zvířete, respektive v tomto případě kontakt kočky a člověka navozuje pozitivní emoce, čímž přispívá k našemu celkovému zdraví. Je dokonce prokázané, že tento kontakt může snížit krevní tlak či zvolnit srdeční činnost. Je to ale především radost z rozzářených očí návštěvníků, kteří se pravidelně do kavárny vracejí. Pro Lucii a jejího manžela splněný sen, pro kočičky nový domov a pro všechny kočkomilce kavárna, kde kromě cappuccina, čerstvého mátového čaje, domácí škvarkové pomazánky nebo vyhlášených buchtiček se šodó mohou dostat extra porci kočičí lásky.

V tuto chvíli je kavárna domovem pro jedenáct nádherných zvířat, kde každý má svůj charakter a oblíbené návštěvníky. Jedenáct kočičích majitelů kavárny, jak o nich s láskou hovoří manželé Herákovi, má každý své jméno a příběh, se kterým se můžete seznámit a přečíst si ho v přímo kavárně nebo se zaposlouchat do skvělého povídání Lucie a jejího manžela. Jakmile ovšem vstoupíte a nasajete atmosféru, své povahy vám jednotlivé kočičí dámy a pánové ukáží sami. Štěstíčko nejraději spí hodiny na klíně, Kvído se rád mazlí, Zlatíčko je mazel za každé okolnosti, velká a hrdá osobnost Miláčka, Bublinka se svými typickými oušky; Fešák, Pan kocour nebo Flíček – nejchytřejší kočka, kterou majitelé znají, ale i unikátní Mazlík, typický kavárenský povaleč Joeyík, Čumáček a Chlupáček. Sami si můžete vybrat, který bude vaším oblíbencem, protože úžasní jsou všichni.

V tuto chvíli je Kočičí kavárna otevřena v omezeném provozním režimu a rádi vám dají skvělou kávu s sebou. Pomazlit se můžete i s kočičkami, které na to čekají a jsou na hosty zvyklé. To vše samozřejmě s pečlivě nastavenými hygienickými a bezpečnostními pravidly. Kavárna má i menší útulný venkovní balkón, na který si můžete zarezervovat své místo předem a kochat se tak vším kolem sebe. Každý den je kavárna otevřena od 11:00 do 21:00 hodin a vy si můžete vyzvednout svou dávku mazlení s kočičkami a s sebou dávku voňavé kávy či zákusku. Svůj stolek na venkovním balkonu si můžete rezervovat na čísle 602 443 465 a podpořit tak místo, které nyní bojuje, aby vše přečkalo a oblíbená kavárna nám všem mohla dělat dál radost.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.