Sociální sítě
Nahoru

Ven z kuchyně

S létem přichází novinka v teplickém J&J Lagartu. Hosté si již navykli na jedinečnou otevřenou kuchyni v interiéru restaurace, ale nyní přichází venkovní kuchyň umístěná separátně na terase. Jiné menu, jiná atmosféra, jiné chutě.

J&J Lagarto vyniká v severočeském kraji hned v několika oblastech. Jedinečná otevřená vnitřní kuchyň se stala v Teplicích dalším divadlem, kde místo herců excelují kuchaři v čele s executive chefem Romanem Čaníkem.

Pokrmy jsou zde povznášející a plné chutí. „Zakládáme si na čerstvých surovinách. Samotného mě překvapilo, kolik fajn farmářů je v severočeském kraji. Vlastně tady seženete úplně vše. A díky útlumu těžby je zde příroda zelenější než kde jinde,“ dodává nový executive chef Roman Čaník. Na vysvětlenou, Roman přišel do severních Čech z Moravy, kde působil po boku Přemka Forejta v Entree. Takže celou republiku má přinejmenším několikrát projetou.

Dalším, čím J&J Lagarto oslovuje své hosty, je největší terasa v kraji, navíc s nejkrásnějším výhledem a to bezkonkurenčně. Na terase se konají pravidelné akce a je zde také shisha lounge koutek. Novinkou zahrádkové sezóny 2020 je venkovní kuchyně se separátní nabídkou. Hosté se mohou těšit na rozmanité pokrmy, kterým vévodí gril a dobrá nálada. „Rozhodli jsme se udělat venkovní kuchyni, tak abychom oddělili denní pravidelný provoz restaurace od toho letně relaxačního. Naši hosté si zaslouží maximální péči. Moc bych si přál, aby zbytek republiky pochopil, jak je severočeský kraj krásný a že předsudek špatné gastronomie je již minulostí,“ dodává majitel Jan Hawelka.

Hosté na menu naleznou základní sekce, a to malá jídla, grill steak menu, hlavní jídla a dezerty. Mezi malými jídly nutno zmínit grilovanou čekanku s kozím sýrem, polosušeným grilovaným pomerančem, salsou a fenyklem či neotřelý salát z grilu, který v sobě skrývá chřest, pak choi, polosušený grilovaný pomeranč, pečené papriky, ředkvičky, jarní cibulku, kedluben, halloumi a fenykl. Grill steak menu vévodí tomahawk steak black angus, který díky svému severskému původu nemá konkurenci. Hlavní chody zdobí kuře, kotleta a vepřový či hovězí burger. Nechybí ani caesar salát, toast klasický i ve veggie verzi. Dezertovou tečku zakončují grilované jahody a nabídka dezertů z Lagarto Patisserie denní nabídky.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.