Sociální sítě
Nahoru

Zachyťte ducha objevování hor v nových Montblanc 1858

Kolekce hodinek Montblanc 1858 se vyznačuje sportovním designem s vintage prvky, inspirovaným trendem opětovného propojení s přírodou. Designové kódy odkazují na více než 160letou historii hodinářské manufaktury Minerva a propojují minulost s přítomností skrze vzhled, styl a technické inovace. V roce 2020 se kolekce 1858 reinterpretovaná z historických hodinek rozšiřuje o nové modely laděné do modré barvy, které vzdávají hold ledovcům a horám pokrytým sněhem a kombinují neobvyklé materiály, jako jsou titan nebo keramika.

Tradice výroby těchto hodinek Montblanc začala v roce 1858, kdy Charles-Yvan Robert založil dílnu na výrobu hodinek v údolí Saint-Imier. Tím byla započata historická éra Minervy. Manufaktura si postupně získala mezinárodní uznání pro své precizní strojky a stala se předním specialistou na výrobu profesionálních hodinek a stopek. Přesné, čitelné a robustní pro využití v extrémních podmínkách, legendární chronografy z 20. a 30. let dvacátého století vyrobené v manufaktuře Minerva byly využívány pro vojenské a průzkumnické účely. A právě to bylo inspirací pro vytvoření řady Montblanc 1858.

Designové kódy kolekce Montblanc 1858 jsou přímo spojeny s duchem horského objevování a prozkoumávání s nezaměnitelnými prvky originálních chronografů Minerva počátku dvacátého století. Nové modely přinášejí zcela nový vzhled a svojí modrou barvou připomínají krásu ledovců a sněhem pokrytých vrcholků hor. Modré odstíny kombinované s ledovcově bílými prvky vytvářejí studený a velmi moderní vzhled. Využití nového materiálu – slitiny titanu grade 5, dodává hodinkám robustnost a odolnost proti poškrábání a vnějšímu poškození díky přirozené oxidaci slitiny, která je v průběhu času činí neviditelnými. Nízká tepelná vodivost materiálu odolává teplotním změnám a poskytuje maximální komfort při nošení i v extrémních podmínkách. Hodinky jsou vybaveny antimagnetickou ochranou a zároveň zůstávají lehké a příjemné na ruce. Na modelech s dvojkovovým řemínkem ve vintage stylu je na řemínku využit mix tvarů s centrálními články z leštěné nerezové oceli ve tvaru rýžových zrnek, na vnější straně lemované obdélníky z titanu se saténovou úpravou. Dva nové kožené řemínky, vintage z patinované telecí kůže s úpravou sfumato a aligátoří řemínek, pocházejí z kožedělné manufaktury ve Florencii. K dispozici jsou také doplňkové vysoce kvalitní tkané „NATO“ řemínky.

Tak jako celá produktová řada 1858 i nové modely mají pouzdra s leštěným saténovým povrchem a jemným vroubkováním po obvodu se zkosenými hranami. Mezi další detaily patří vroubkovaná korunka připomínající dobové hodinky a klenuté safírové sklíčko, které podtrhuje robustnost a celkový vzhled hodinek. Model 1858 Geosphere navíc nese na zadní straně pouzdra unikátní rytinu hory Mont Blanc spolu s kompasem a dvěma překříženými krumpáči, posilující ducha objevování hor, a ikonický emblém vrcholku hory, který inspiroval zakladatele domu Montblanc.

Pro maximální čitelnost a originální design jsou číselníky osazeny kontrastními luminiscenčními katedrálními ručičkami v bílé barvě s povrchem cloisonné. Arabské číslice jsou potaženy luminiscenční vrstvou SuperLumiNova a vzhled číselníku doplňuje originální logo Montblanc z 30. let dvacátého století s historickým fontem a emblémem hory Mont Blanc. Model 1858 Geosphere nese navíc speciální rytinu odkazující na Seven Summits – Sedm vrcholů – tvořených nejvyššími horami všech sedmi kontinentů. Ty jsou považovány za svatý grál všech horských dobrodružství.

Ty nejexkluzivnější, ručně dokončované modely s in-house manufakturně vyrobenými vlásky, zahrnují limitovanou edici o sto kusech 1858 Split Second Chronograph. Hodinky kombinují titan a gradovaný modrý ciferník s chronografem s vlečnou ručkou, která je předurčena k měření mezičasů. Mezi ikonické komplikace, které jsou vyráběny a sestavovány in-house, patří model 1858 Geosphere s modrým číselníkem a kontrastními bílými luminiscenčními prvky. Základní kolekci doplňují dva modely v modré barvě s novou estetikou.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.